Jedan od najrjeđih modela Rolexa uskoro na aukciji

Na aukciji u Ženevi u svibnju će se naći jedan od najrjeđih modela Rolexa- Cosmograph Daytona iz 1970. godine s referentnim brojem 6265.

Sat se smatra unikatom jer je jedini poznati vintage Rolex od bijelog zlata. Do njegova su otkrića Daytone na ručno okretanje bile izrađene od nehrđajućeg čelika ili žutog zlata. Budući da nema drugog primjerka Rolexa od bijelog zlata Daytona modela, nemoguće je reći s kojom je narukvicom sat isporučen 1971. godine.

Narukvicu koja se trenutno nalazi na satu dodao je vlasnik sata John Goldberger umjesto kožnog remena, a i ona je napravljena od bijelog zlata i dolazi s referencom 1507 Oyster Date.

Vlasnik sata John Goldberger se nakon početne odlučnosti kako neće prodavati ovaj vrijedni Rolex, na ovaj potez odlučio iz dobrotvornih razloga. Naime novac od prodaje namijenjen je humanitarnoj organizaciji Children Action koja radi za djecu diljem svijeta.

S iščekivanjem očekujemo pratiti aukciju 12. svibnja u aukcijskoj kući Phillips kada ćemo doznati može li se Rolex Cosmograph Daytona približiti iznosu od 17.17 milijuna dolara za koliko je prodan Paul Newmanov Rolex prošle godine.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0