Jedan neobičan balon ovog se vikenda vinuo u nebo iznad Zagreba s posebnom zadaćom

U okruženju prostrane livade i osvijetljenih fontana kraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice jedan neobičan balon ovog je vikenda ukrao pažnju svih Zagrepčana koji su se tamo zatekli. Kako i ne bi kad je uistinu jedinstven s brojnim zanimljivim ilustracijama i prepoznatljivim motivima Hendricks’a koji ga krase, poput letećih krastavaca, divovske ruže, zanimljivih pojedinaca u viktorijanskoj odjeći sa šeširima od krastavaca te, primjerice, ruku s krilima nad kojima budno bdije veliko oko.

Najposebniji balon na vrući zrak koji je ikada letio hrvatskim zračnim prostorom – A Most Unusual Balloon, vinuo se u nebo iznad Zagreba zahvaljujući suradnji Reda letećih krastavaca i brenda kofer. te je mnogim prolaznicima i vozačima izmamio osmijeh na lice.

Upravo je uveseljavanje ljudi bila glavna ideja koja se nalazi iza ovog neobičnog leta, a Red letećih krastavaca u ova je izazovna vremena sve ljude htio podsjetiti da se sreću, osim u malim stvarima, može pronaći na najneobičnijim mjestima i u najneobičnijim situacijama.

burst

Kako bi razveselili i one koji su propustili uživo vidjeti neobičan let najposebnijeg balona, Red letećih krastavaca snimio je nezaboravne kadrove i upečatljivu vizuru grada Zagreba uronjenu u zimsko ruho koje će svi beskompromisni znatiželjnici imati prilike vidjeti na Instagram profilima  A Most Unusual Balloon i kofer. te uživati u letu kao simboličnom znaku da je – bez obzira na izazove koje život stavlja pred nas – sreća uvijek iza ugla. Iako 2020. nije prošla onako kako smo se nadali, vjerujemo da nas očekuje puno više smijeha i veselja u godini koja je pred nama te da će A Most Unusual Balloon redovito svima donositi optimizam i dobro raspoloženje.

Inače, nekada su baš baloni na vrući zrak bili sinonim za sreću i veselje jer su bili svojevrsni leteći cirkusi te su, s aeronautima koji su njima upravljali, plijenili pažnju i zanimanje gdje god bi se pojavili. Prvi let balonom na vrući zrak u Hrvatskoj zbio se davne 1905. godine, a let balona po imenu “Turul” nad Zagrebom izazvao je oduševljenje mnogobrojnih stanovnika. Njegova posada je tijekom šest sati leta snimila prve fotografije Zagreba i okolice iz zraka, a cijelim putem ih je svojim automobilom pratio Ferdinand Budicki, pionir automobilizma i zrakoplovstva, koji se i sam sljedeće godine odvažio na let balonom “Excelsior” prema Kvarneru.

burst