Mercedes-Benz and Moncler announcing a new collaboration, February 2023. Image: Thibaut Grevet for Mercedes-Benz. Mercedes-Benz and Moncler announcing a new collaboration, February 2023. Image: Thibaut Grevet for Mercedes-Benz.

Je li suradnja Mercedes-Benz x Moncler najluđa koju ćemo vidjeti?

Očekujte neočekivano – glavni je slogan suradnje brendova Mercedes-Benz i Moncler, a već prve fotografije koje su danas objavljene ukazuju na to da će biti riječ o bombastičnoj kolaboraciji o kojoj će se još dugo pričati. Automobil koji su brendovi kreirali bit će otkriven tijekom “The Art of Genius” live predstavljanja Monclerovog projekta tijekom Tjedna mode u Londonu, a danas su predstavljeni prvi vizualni unikatnog umjetničkog djela s dizajn elementima oba brenda.

Thibaut Grevet for Mercedes-Benz

Iako je brend Moncler poznat po brojnim suradnjama, ovo je prva njihova kolaboracija s automobilskom kućom, no Mercedes-Benz je još od 1995. godine poznat po bliskoj suradnji s modnom i luksuznom indsutrijom te ostalim kreativcima.

Thibaut Grevet for Mercedes-Benz

Njihova suradnja inspirirana je izvanrednim dizajnom i bogatim naslijeđem obaju brendova pa su na automobil, kojem forma i proporcije nalikuju originalnom G-Wagonu, dodane ogromne gume koje nalikuju balonima i odaju počast Moncelovom bestselleru, pufastoj jakni. Kabina je također prerađena ne bi li odavala isti komfor koje odaju slavne jakne punjene perjem, a upravo taj pufasti izgled radi pravi kontrast inače oštrim linijama ovog automobila.

Thibaut Grevet for Mercedes-Benz

Suradnja otvara zamišljeni svemir koji istražuje zajedničke vrijednosti brenda: snažnu strast za inovacijom, besprijekoran dizajn i prvi pristup međukulturalnom zajedničkom stvaranju. Ovo partnerstvo naglašava strategiju kuće Mercedes-Benz za istraživanje novih područja mode i kulture s ciljem izazivanja očekivanja i interakcije sa širom publikom izvan automobilske industrije. U isto vrijeme, naglašava Monclerovu evoluciju izvan mode u nove sfere dizajna.

Od 2018. Moncler Genius je pokazao snagu suradnje u industriji luksuza i sada se ponovno razvija kao nova dinamična platforma za zajedničko stvaranje, a otkrivanje produkta ove suradnje moći ćete pogledati putem live streama na službenoj stranici brenda Moncler 20. veljače.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: © Mercedes-Benz AG

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0