Jakne s krznom dominiraju u kolekcijama brendova. Izdvojili smo 40 super modela!

S obzirom na to da su jakne i kaputi komadi na koje svake zime najviše obraćamo pažnju jer se radi o komadima koje ćemo odijevati svakog dana, bitno je odabrati one koji će odgovarati brojnim kombinacijama. Kad se radi o odabiru kaputa i jakni, nedvojbeno je da je klasičan model dugog kaputa potreban svakom ormaru, kao i jakne s perjem koje će nas grijati u onim najhladnijim danima.

No, kad se radi o modelu koji je svake sezone prisutan u kolekcijama brendova i koji još od sedamdesetih ne silazi s modnih lista – tad nam na pamet pada jakna s (umjetnim) krznom. Točnije, model jakni koju karakterizira podstava od ovčjeg krzna. I ove sezone brendovi nas oduševljavaju asortimanima koji imaju ovaj model i u nastavku otkrivamo naše favorite!

Zara

Jakna od ‘striže’ (šišane vune) kako bismo najbolje preveli shearling jacket, svestran je i ugodan klasik koji pristaje uz svaki look, od onih uz traperice do onih glamuroznijih za večernje prilike. Jakne podstavljene ovčjom vunom već su desetljećima neizostavan dio ormara; i noviji modeli uvijek nalikuju na vintage komade koji su bili izrazito popularni. Na prvi pogled, uvijek se sjetimo avijatičarskih jakni koje su tijekom godina od svoje prvotne funkcionalnosti mjesto pronašle u ormarima modnih obožavateljica. Ova je jakna svevremenski komad koji ćete nakon kupnje, odijevati godinama, jer njegova popularnost kao da svake godine samo raste.

Model jakni od šišane vune krasi jednostavan, ali dojmljiv izgled. Iznutra izrazito topao zbog vune, a s vanjske strane izrađen od umjetne kože, ovaj model savršen je odabir za hladne dane u kojima ćete izgledati chic. Dok su dugi kaputi rezervirani za nešto toplije prilike, a pernate jakne za nešto više sportskije varijante, ovaj će model, baš poput i bundi, biti idealna opcija za postizanje udobnog i stylish izgleda tijekom sljedećih mjeseci.

Od svojih su početaka uvijek bile predstavljane u smeđoj boji dok je podstava od šišane vune bila u odgovarajućoj bijeloj vuni. Međutim, prošlih sezona, baš kao i ove, brendovi uživaju u dekonstrukciji klasičnih modela i predstavljaju verzije u crnoj, bijeloj i zelenoj varijanti, ali nedvojbeno je da smeđa i dalje predstavlja omiljen model.

U ovogodišnjim kolekcijama high-end i high street brendova dominiraju modeli poput klasičnih avijatičarskih jakni, preko crop modela pa sve do dužih kaputa sa shearling podstavom. Izbora je mnogo i sigurno će svatko za sebe pronaći idealan model – a mi u nastavku donosimo pregled naših favorita, kojih je mnogo!

Yves Salomon (Net-a-porter)
Yves Salomon (Net-a-porter)
Utzon (Net-a-porter)
Toteme (Net-a-porter)
COS
COS
COS
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Mango
Mango
Mango
Mango
Mango
Mango
Mango
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M

Arket
Arket
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: Zara, Massimo Dutti, Mango, COS, H&M, Arket, Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0