Uskoro u Zagreb dolazi izložba koju nećete htjeti preskočiti. Radi se o izložbi fotografija o Davidu Bowieju, poznatog fotografa s naših prostora Briana Rašića.
Ova izložba, koja će biti postavljena u Muzeju za umjetnost i obrt od 2. veljače do 5. ožujka, multimedijalna je priča o Davidu Bowieju ispričana kroz objektiv majstora fotografije, obožavatelja rock’n’rolla, čovjeka koji se kamerom družio s Davidom Bowiejem više od dva desetljeća, točnije od 1983 do 2005 godine

david2

Nakon Bowiejeve smrti koja je shrvala cijeli svijet, svjetski mediji počeli su mnogo pisati o ovom glazbenom kameleonu modernog doba, a pritom su koristili Brianove fotografije. Sada je došao red da i Zagreb ekskluzivno upozna Bowieja kroz oči jednog od najtalentiranijih fotografa iz domaćih krajeva.

Brian Rašić iz Jugoslavije se na početku karijere preselio u London. Nije dugo trebalo da ga zamijete najveće face rock’n’roll scene. Tako je postao službeni fotograf The Rolling Stonesa, a sve ostalo je povijest.

Izložba o Davidu Bowieju predstavlja jedinstven pogled u svijet nezamjenjivog umjetnika koji je objavio dvadeset i pet solo albuma, devet live albuma, 46 kompilacijskih albuma, pet EP-ja, tri soundtracka, 13 video albuma, 51 spot i čak 111 singlova te čija popularnost s novim generacijama nimalo ne jenjava.