Izbor najboljih božićnih kolača koje možete naručiti u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Na što vama miriše Božić? Na orahe? Mak, vanilin kiflice ili medenjake? Ako blagdane ne možete zamisliti bez ovih mirisa i okusa, a nemate vremena ili iskustva u izradi božićnih kolača i keksića, imamo rješenje! Kako vam zvuči da punu kutiju slasnih delicija samo naručite, a ona vam stigne na kućnu adresu? Savršeno,  slažemo se! Zato vam u nastavku otkrivamo mjesta u kojima možete naručiti božićne kolače u Zagrebu, Rijeci i Splitu. I preporuka za kraj – požurite!

JOLIE PETITE PATISSERIE (ZAGREB)

Slastičarnica Ljupke Gojić Mikić u kojoj kolače sprema talentirani Juraj Klepić,od svog je osnutka na Knežiji unijela sasvim novi šarm u ovaj kvart te ponudila neke od najboljih slastica u Zagrebu. Božićna kutija kolača također nije razočarala, a u ponudi su velika i mala te kutija s orahnjačom ili makovnjačom. U kutiji se kriju linzeri, vanilin kiflice, razni keksići te čak tri veća kolača, a cijena iznosi 250 kuna te je naš apsolutni favorit. Naručiti možete putem poziva na broj 01 7898 764.

MEET MIA (ZAGREB)

Mia Salman kao da si je zadala zadatak da ove godine napravi baš sve kolače koji bi vam mogli pasti napamet, pa je tako u ponudi čak 18 različitih vrsta kolača. Možete ih probati sve po cijeni od 180 kuna za kilogram ili u malo suženom izboru za 160 kuna po kilogramu. Popis je impresivan, a na njemu se nalaze cvjetići s pekmezom, narančini keksići, cimet čovječuljci, linzeri s malinom, londoneri, bijela pita, zvjezdice s orasima, mađarica, išleri, lješnjak keksići, kokos keksići, pistachio cvjetići, medena pita, žarbo pita, keksi s narančom i pistachijom, Meet Mia keksi, čokoladni i limun keksi. Uz sve to, u ponudi su i predivne božićne torte kao i posebna kutija s 14 komada najslađih malih Petits božićnih kolačića po cijeni od 140 kuna. Naručiti možete pozivom na 01 4683 823 i 0914455 122, putem Facebooka i Instagrama. Torte možete preuzeti u slastičarnici na adresi Vlaška 43, a Petitse možete naručiti i putem aplikacije Wolt.

TRINITY SWEETS (ZAGREB)

Slastičarski team Trinity Sweetsa radi najfinije kolače od prirodnih sastojaka, bez aditiva i konzervansa, a njegujući francusko slastičarstvo i spoj moderne tehnologije koristi isključivo najfiniju belgijsku čokoladu, vrhunske francuske voćne piree certificirane bez pesticida te domaće mlijeko i vrhnje. U iznimno bogatoj kutiji božićnih kolača možete pronaći razne suhe keksiće, kolačiće, vanilin kiflice i makovnjaču, a posebno nas vesele i staklenke pune slane karamele i paste od lješnjaka. Za narudžbu bacite pogled na njihov Instagram ili Facebook  profil, a nazvati ih možete i na broj 091 339 8296.

HOTEL ESPLANADE (ZAGREB)

Jedan od najboljih i najelegantnijih zagrebačkih hotela u svojoj blagdanskoj ponudi kolača na vaš stol donosi prave okuse doma. Za kilogram orahnjače i makovnjače morat ćete izdvojiti 135 kuna, a za domaće suhe blagdanske kolačiće 195 kuna. Poklanjate li nekome kolače, u profinjenoj okrugloj kutiji ih možete naručiti za 280 kuna, kao i Esplanade božićni kuglof s kandiranim voćem orašastim plodovima i čokoladnom glazurom za 350 kuna. Za narudžbe kontaktirajte tim hotela putem poziva, aplikacija Viber ili WhatsApp na broj 091 604 2257 ili im se javite putem maila na adresu: xmas@esplanade.hr.

O’Š KOLAČ (SPLIT)

Ako ćete Božić dočekati u sunčanom Splitu, preporučujemo da svoje okusne pupoljke oduševite u slastičarnici Tee Mamut – O’š kolač. Ljubiteljica agruma, badema i zdravih sastojaka, za vas je pripremila pravu eksploziju okusa zapakiranih u neodoljivu ružičastu kutiju. Kutija sadrži šest vrsta kolača: kiflice od oraha i badema (bez glutena), sirove kuglice s datuljama, orasima, kakaom i rumom (bez glutena, vegansko), kušinete (s bademovim brašnom i vanilijom), boriće (prhki keksići s bademovim brašnom), kolačiće od badema i kardamoma (bez glutena) te mekane čoko medenjake. Cijena kutije je 190 kuna, a narudžbu možete izvršiti putem Instagrama ili pozivom na broj 021 480 444.

KAOKAKAO (RIJEKA)

Riječka institucija, slastičarnica kaokakao, u božićnu kutiju kolača zapakirala je linzere, linzere s pistacijom, vanilin roščiće, londonere, iščere čokolada-Baileys, raspucance od limuna i marcipan kekse s marelicom. Kilogram tradicionalnih kolačića je 140 kuna, veganskih keksića 160 kuna, a za orahnjače i makovnjače morat ćete izdvojhiti 120 kuna. U ponudi imaju i božićne minjone u verziji od dva, dvadeset ili trideset komada za 40, 160, odnosno 240 kuna. Naručiti ih možete pozivom na broj 051 701 217.