IVI, brend luksuznog nakita za koji morate znati

Ponekad nam se dogodi da otkrijemo neki brend koji nas toliko impresionira da naprosto ne možemo vjerovati da više ljudi ne zna za njega. Zbog goleme očaranosti ne prestajemo pričati o tim brendovima, a uvijek volimo svoje otkriće podijeliti i sa širom publikom. A upravo se to dogodilo kad smo prije nekoliko godina prisustvovali predstavljanju brenda luksuznog nakita IVI u zagrebačkom Maria storeu. Debitantska kolekcija nas je osvojila na prvu, a sa svakim novim komadom vlasnica brenda Ivi Kyratzi iznova nas oduševljava.

Brend nakita IVI osnovan je 2016. godine u Los Angelesu, gradu koji i dalje ostaje najveća inspiracija za kreacije, a Hrvaticama je postao dostupan krajem 2019. godine. Osnivačica i kreativna direktorica brenda od malih je nogu bila izložena svijetu lukusuzne mode s obzirom na to da su se njezini roditelji radili u toj industriji. Iako je najprije studirala ekonomoiju, 2010. godine upisala je studij Parsons New School of Design  na kojem je stekla diplomu za modni dizajn što je bio početak njezine IVI avanture. Iz New Yorka otputovala je u Los Angeles u kojem je pronašla dom i koji je i danas inspirira za kreiranje novih komada.

Ivi Kyratzi

Kvaliteta, održivost i kreativan dizajn glavne su odrednice komada, a u kreiranje te vizije i razvoju njezinog brenda Kyratzi je pomogao Gabriele Veneri, jedan od najuspješnijih proizvođača u industriji nakita. Suvremen nakit kojem su u fokusu ne samo dizajn nego i održivost i kvalitetan pažnju privlači na prvu, a zaokupirao je pozornost mnogih u modnoj industriji. Zato je ne čudi da je dizajnerica surađivala s talijanskom kućom Agnona na njihovoj prvoj kolekciji nakita koja je predstavljena tijekom revije na Tjednu mode u Milanu.

Sasvim zasluženo insajderi te industrije hvale IVI nakit – svi se komadi, naime, izrađuju u Italiji, u tvornici u Arezzu, gradiću koji je povijesno poznat kao iznimno bitan grad u svijetu proizvodnje nakita. Osim što ih kreiraju neki od najvećih stručnjaka u tom području, narukvice, prstenje, ogrlice i naušnice izrađeni su od najkvalitetnijih materijala i s velikom pažnjom za detalje. Cilj svake od kreacije koja izađe iz IVI radionice je da je riječ o jedinstvenom komadu suvremenog nakita, ali da je riječ i o nakit koji je ugodan za nošenje.

U fine jewelry kolekciji koristi se isključivo 18-karatno zlato, dok se u ostalim kolekcijama koristi pozlata od 18-karatnog zlata, a srebrni komadi nakita presvučeni su rodijem. U kreiranju nakita koristi se i prirodno kamenje poput zelenog oniksa, ali i reciklirano prirodno kamenje. Beskompromisna kvaliteta u prvom je planu, kao i tradicionalna talijanska izrada, nakita koji ne izgleda nimalo tradicionalno.

Koliko god je riječ o suvremenom nakitu, ovo su i komadi koje ćete nositi vječno i zapravo postaju nakit koji se može prenositi iz generacije u generaciju. Nije riječ o nakitu koji nećete primijetiti na nekome, ali su to isto tako komadi koji su namijenjeni svakodnevnom nošenju – samostalno ili u stackingu više komada. Neki od IVI komada bit će idealni za podizanje večernjih kombinacija, ali većinu ćete, poput komada iz Slot kolekcije koja se ističe rebrastim dizajnom, moći nositi i u casual varijantama, uz traperice i bijeli t-shirt.

Kolekcija brenda IVI pronalaze senzualnost u kontradikcijama, utjehu u jednostavnosti i simetriji te su oda dualnosti ženskog i muškog u svima nama. IVI se stalno razvija, ali ostaje posvećen pronalaženju etičkih materijala i održivoj proizvodnji s posebnom pozornošću za detalje.

Ovo je definitivno brend nakita koji morate otkriti, neke od nama omiljenih komada možete otkriti u nastavku, a više njihovih komada možete razgledati putem službene stranice brenda.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0