It frizure za proljeće 2021.

Neki od trendova koji se svake godine provlače u sezoni proljeće/ljeto, kad je kosa u pitanju, su opuštenost i ležernost, a ni ova godina nije drugačija. Iako smo većinu zime proveli s raspuštenim uvojcima i s pomalo messy frizurom, ova sezone poziva na lakoću života, pa se oko frizure ne želimo puno mučiti. Pri tom ne mislimo imait neurednu kosu koja izgleda kao da je nismo oprali ni počešljali, već na “kontrolirani nered” koji djeluje nehajno i jednostavno. U nastavku donosimo trendove u kosi za proljeće 2021. godine.O

Nehajni bob

Nehajni bob duljine do ispod uha, kao i nešto duži – do brade, ošišan slojevito, frizure su koje na Instagramo vidimo na cool djevojkama. Iako je kraća frizura često ona koju je teže stilizirati jer su s kraćom dužinom opcije limitirane, nehajni bob može se stilizirati na nekoliko načina. Potpuno ravan i isfeniran daje dozu otmjenosti, začešljan i zalizan djeluje edgy, a opušten, valovit i razbarušen daje dozu francuskog stila i jednostavnosti. Upotpunite ga s ukosnicom, rajfom, maramom ili trakom, i postići ćete stilizirani look bez utroška puno vremena i truda.

Ravne šiške i razbarušene u stilu 70-ih

Šiške u posljednje vrijeme doživljavaju pravu renesansu. One u stilu 70-ih viđamo posvuda, a čak su se i najkonzervativnije influencerice koje gotovo nikada ne mijenjaju stil frizure, ove godine odlučile na rez. Uokviriti lice šiškama odlična je ideja ako vam je potrebno malo promjene, a ne želite žrtvovati duljinu ili stil frizure. Šiške će licu dati okvir, ali su potrebni redoviti odlasci kod frizera, i to svaka četiri tjedna. Imate li masnu kožu imajte na umu da ćete šiške trebati prati i stilizirati svakoga dana ili se, pak, naoružajte zalihama suhog šampona.

Duga kosa

Zdrava, duga kosa nikada neće izaći iz mode, koji god se trendovi pojavili. Ove sezone prijedlozi stilista idu u dva smjera – potpuno ravno ošišana kosa jednolične dužine ili pak stepenasta ošišani uvojci u slojevima. Ako pripadate među sretnice sa sjajnom, zdravom dugom kosom koja ima volumena, ravno ošišana frizura idealan je odabir za vas. Zaglađena djeluje profinjeno i uredno, a s razdjeljkom na sredini mladenački i opušteno. Nedostaje li vam, pak, gustoće, slojevito ošišana duga kosa dobit će razigranost i dodatni volumen. Sprej sa slanom vodom pružit će joj dodatnu dozu opuštenosti. Imajte na umu da ravno ošišana kosa zahtjeva malo češći odlazak kod frizera kako bi vrhovi uvijek ostali podjednake dužine, dok slojevito ošišana kosa podnosi više ležernosti i rjeđe intervencije škarama.

Opušteno stilizirani uvojci

Sušenje kose na zraku, bez uporabe fena ili pomagala za stiliziranje frizure, definitivno će pomoći kosi ako joj je potreban oporavak ili je jako suha i oštećena. Pa ipak, rijetke su sretnice koje imaju savršeno valovitu ili voluminoznu kosu bez imalo truda.
Opuštene uvojke najlakše ćete postići ako pomalo vlažnu kosu upletete u pletenice te prespavate s njima na glavi. Iduće jutro, kosu dobro iščetkajte, nahranite vrhove serumom ili uljem i frizura je spremna. Jedan od trendova za vrijeme karantene postalo je i uvijanje kose oko trake od kućnog ogrtača uz pomoć kojeg se može postići sličan efekt, ovisno tome kakav izgled valova želite. Na traku uvijena kosa imat će efekt figara, a u pletenice ispletena kao da ste se upravo vratili plaže.

 

Fotografije:@ashbrooke, @hannahkleit, @sukiwaterhouse, @monikh, @bellahadid, @taylorlashae

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0