Ira Rumora je jedna od najoriginalnijih mladih kreatorica na hrvatskoj sceni!

Modna dizajnerica Ira Rumora predstavila je novu kolekciju inspiriranu odrastanjem i međusobnom povezanošću djetinjstva, adolescencije te odrasle dobi. Prijelaz iz mladenačke, razigrane faze, u zreliju, odraslu dob jedna je tema koju Rumora prikazuje kroz svoje komade i kombinacije. Dizajnerica spaja komade koja su specifična za oba razdoblja života, no u kombinaciji čine cjelinu. Naglašava kako odrastanjem ne smijemo izgubiti ono što nas je nekoć veselilo. Upravo to je ono što njezinu kolekciju, ali i modu kao takvu, čini zanimljivom.

“Odrastanjem postajemo ‘čvršće’ osobe. Postepeno, saznajemo što želimo, a na što nismo spremni pristati. Upravo ta odlučnost je prikazana u mojim sakoima, kojima sam željela poruku prikazati u novom svjetlu. U cijeloj kolekciji prevladava silueta kocke, koju interpretiram gotovo kao simbol odrastanja u različitim uvjetima. Jedan model sakoa je čvrst i strukturiran, dok je drugi u potpunosti opušten i ležeran. Ono što smatram važnim je da osnovna silueta kocke izvire i iz čvršćeg i iz opuštenijeg modela. Na razini metafore, tim kontrastom želim dočarati ravnopravnost različitih pristupa odraslom životu”, izjavila je kreatorica.

Odrastanje, naglašava, ne mora značiti prestanak mladosti i razigranosti. Savršenim balansom stilskih elemenata mladenačke odjeće i poslovnog svijeta Rumora otkriva nove idejne kombinacije. S jedne strane, elementi vizualne kulture izviđača, koji prožimaju kolekciju, malo koga će ostaviti ravnodušnim. Strukturiranost silueta i kvaliteta materijala će pak potvrditi kako se radi o ozbiljnim predmetima idealnim za svakodnevnu upotrebu. “U današnjem društvu, odijevanje je izraz kreativnosti koja nadilazi dobne granice, te na nju ne moraju utjecati uskogrudna ograničenja poslovnog svijeta”, poručuje Rumora. U samoj kolekciji, taj pristup se nazire i u paleti boja, koja smjelo kombinira crne, smeđe i sive komade s predmetima žarkih, primarnih boja.

Kolekcija je u potpunosti dostupna za pregled na službenom Instagram profilu @ira.rumora. Zainteresirani klijenti istim se putem mogu javiti dizajnerici oko narudžbi – svaki se komad izrađuje isključivo po narudžbi te se prilagođava pojedincu te, uz to, pojedini komadi kolekcije su limited edition zbog specifičnosti materijala.

Za službene fotografije i kreativnu strategiju zaslužan je 925STUDIO, iza kojeg stoji dobro poznati fotografski duo Karla Jurić i Ive Trojanović. Makeup i hair artist kampanje je Iva Rukavina, dok styling potpisuje Marcela Vrček. Zaigranu, ali i ozbiljnu energiju nove kolekcije iznijeli su modeli Andrea J. i Petra V. Ova uzbudljiva i cjelovita kolekcija samo je najava da od Rumore može očekivati još puno toga!

Fotografije: 925STUDIO

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0