MagMe Skin Heroes: Beta glukan ne koristi se samo za imunitet, već i za ljepotu

Tablete beta glukana, koje zahvaljujući tom čarobnom sastojku aktiviraju i stimuliraju imunološki sustav te pomažu kod kroničnih upala i oboljenja, iscrpljenosti organizma i oporavka, nadaleko su poznate. Ali, ono što iznenađuje je činjenica da beta glukan na mala vrata ulazi i u beauty industriju. U nastavku smo istaknuli nekoliko činjenica koje morate znati o ovom neočekivanom beauty it sastojku.

Što je beta glukan i kako djeluje?

Beta glukan je polisaharidni šećeri koji se nalazi u staničnim stijenkama i dobiva se iz različitih gljiva, biljaka, algi, kvasca ili zobi. Poznato je da imaju brojne pogodnosti u jačanju imuniteta i da pomaže u zaštiti tijela od bakterija zahvaljujući sposobnosti da povećaju aktivnost makrofaga – stanica čistača koje u osnovi traže i uništavaju patogene.

U njezi kože, beta glukan dvostruko djeluju na umirivanje nadražene kože te kao učinkovit anti-age sastojak koji učvršćuje elastičnost kože. Unatoč razmjerno velikoj molekularnoj veličini beta glukana, duboko prodire u epidermu kako bi učinkovito popunio sitne bore i linije.

Slično načinu djelovanja u jačanju imunološkog sustava, u beauty proizvodima beta glukan koristi makrofage kako bi ubrzao zacjeljivanje rana, minimizirao stopu infekcije i smirio kožu protuupalnim djelovanjem. 

Neke studije pokazuju da je beta glukan 20 posto hidratantniji od hijaluronske kiseline u istoj koncentraciji. Beta glukan ne samo da pruža intenzivnu hidrataciju kože, već pomaže i u sprečavanju gubitka vlage!

Osim toga, beta glukan također potiče i učvršćivanje sinteze kolagena. Nove studiju ukazuju na to da beta glukan dobiven iz gljiva potiče sintezu kolagena do 32 posto, što može smanjiti dubinu i duljinu bora. Onaj, pak, dobiven iz zobi bori se protiv oštećenja kože zahvaljujući svojim anti iritativnim svojstvima pa posebno dobro djeluje kod ljudi s osjetljivom kožom sklonoj crvenilu i reakcijama.

Beta glukan također sadrži puno antioksidansa pa kožu štiti od oksidacijskog stresa koji utječe na preuranjeno starenje. To čini neutraliziranjem slobodnih radikala i, kao rezultat toga, sprečavanjem staničnog oštećenja. Antioksidanti bi trebali biti dio svake beauty rutine jer ih prirodno ne proizvodimo, a svakodnevno smo izloženi oksidacijskom stresu zbog onečišćenja zraka i izlaganja suncu. Lokalna primjena beta glukana može spriječiti i ublažiti svaku potencijalnu štetu – klinički je dokazano da beta glukan može smanjiti iritaciju kože za 40 posto.

Je li beta glukan idući it sastojak u njezi kože te hoće li uskoro zamijeniti hijaluronsku kiselinu tek ćemo doznati, a ako vam se sviđa ono što ste doznali o ovom sastojku, trendove možete preduhitriti korištenjem nekog od proizvoda u nastavku koji sadrže poželjnu dozu beta glukana.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0