Ikona skandinavskog stila Sophia Roe lansirala modnu marku! Ovo je 5 komada koje želimo…

Kad se udruže modna dizajnerica i stilistica, i to porijeklom iz Danske, odmah znamo da je riječ o jednom jako stylish modnom pothvatu. I upravo je takav – ako je suditi po prvim predstavljenim komadima – brend The Garment, kojeg su osnovale Sophia Roe i Charlotte Eskildsen.

“Dizajnerski laboratorij” s bazom u Kopenhagenu, kako ga zovu osnivačice, stvoren je kako bi kreirao svevremensku odjeću koja je imuna na sezone. Ali uz to, među glavnim ciljevima im je i ostati relevantan i biti inkluzivan brend.

Zato su se Roe i Eskilden odlučile za redizajn idealne garderobe, odnosno stvoriti komade koji su svakome potrebni u garderobi i koji se međusobno mogu kombinirati te nositi u dnevnim i večernjim varijantama. A da ne govorimo o tome da je riječ o krojevima koji su dugovječni i mogu se godinama kasnije stilizirati na drugačiji način.

U modnom svijetu ovakvi pothvati su česti u zadnje vrijeme, međutim, Roe je modna influencerica koju prati više od 350 tisuća followera i koja zaista ima svevremenski stil kojeg promovira putem svojeg Instagram profila. Casual komade koji nosi uvijek imaju i dozu elegancije, a naglasak stavlja na minimalizam i kvalitetu.

Isto je to prenijela i na odjeću svojeg brenda – potiče se kupnja manje komada, ali koji su izrađeni od kvalitetnih tkanina i minimalistički. Komadi se izrađuju od održivih, prirodnih i recikliranih materijala. Uz to, da bi sustainability priču digle na višu razinu, ostvarile su suradnju s norveškom kompanijom Choose koja se bori protiv klimatskih promjena.

Cijene njihovih komada, njih sveukupno 13, kreću se od 159 do 549 eura, a mogu se pogledati na stranici brenda. Mi smo izdvojili pet svevremenskih komada kopenhaške modne marke koje bismo rado vidjeli u svojem ormaru, a možete ih pronaći u nastavku.

Kombinezon Wallstreet, 549 eura
T-shirt s naglašenim ramenima Secretary, 159 eura
Koktel haljina Secretary, 379 eura
Hlače mrkva kroja Banker, 239 eura
Cropped sako Banker, 319 eura