Novi hotel Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa nalazi se u mjestu Ika, između Opatije i Lovrana. Ovaj hotel s pet zvjezdica ima svega 14 smještajnih jedinica što ga čini pomalo ekskluzivnim, pogotovo kada znate da se cijene noćenja kreću od 4 pa sve do 36 tisuća kuna.

Kako je Ikador u kobrendingu s Riva gliserima talijanskog brodograditelja Ferrettija, najveća posebnost ovog luksuznog hotela je Riva Lounge u kombinaciji s Riva brodom.

Riva Lounge je prostor koji svojim amijentom odaje počast vrhunskom talijanskom stilu, dizajnu i bezvremenskoj ljepoti poznatih brodova Riva. Na svijetu postoje samo četiri Riva Loungea: u Monte Carlu, Veneciji, na Mikonosu i i kod nas, Ikador.

Gostima Ikadora na raspolaganju je i najam glisera Riva Aquariva Super koji može primiti do 6 osoba. Ova ikona stila i elegancije među plovilima omogućuje gostima da istraže okolne otoke i mjesta, ali i da doznaju više o Riva brodovima koji su sinonim za luksuz aristokracije i filmskih zvjezda.

Kult Plave Kamenice piše o ovom doživljaju: “Ferretijev drveni gliser sa skiperom čeka hotelske goste na vezu ispred Ikadora, pa ih prebacuje do Krka, Cresa ili Lošinja. Sjajno uređenim bazenskim barom dominiraju fotografije vezane uz glisere Riva, pod je od drveta sličnog oplati glisera, a atraktivne stolice nose Rivin logo i dizajnirane su kao sjedala luksuznih glisera. Privatna blagovaonica zove se Riva Privée a njen je okrugli stol dominira prostorijom s motivom drvene oplate za gliser.”

Dodatna vrijednost Ikadora krije se i u ponudi Cigar bara, Ikalia spa centra ali i Nobilion restoranu u kojem pripremaju jela od biranih domaćih sastojaka i namirnica pod majstorskom palicom Željka Jovanovića koji je kuhao u Bevandi i kultnom restoranu Kukuriku.

Po svemu viđenom, zaključujemo kako je Ikador pravi mali dragulj Sjevenrog Jadrana!

Foto: Ikador