Ide vam se u kazalište? “Tvorničke postavke” je nova predstava koju vrijedi pogledati!

U zagrebačkom kazalištu Vidra održana je premijera dugoočekivane predstave Kazališta Moruzgva o kojoj svi pričaju proteklih dana. Riječ je o predstavi “Tvorničke postavke”, redateljskom kazališnom prvijencu Ksenije Marinković, jedne od naših najboljih kazališnih i filmskih glumica.

Ako je suditi po reakcijama publike u rasprodanoj Vidri, imamo novi kazališni hit. Redateljica i glumci sinoć su pobrali ovacije publike, a povodom toga Marinković je izjavila: “Komedija, dobra ili loša, ne misli zlo nikome i propituje sve, a to je ono što volim u kazalištu. Zato sam izabrala komediju za svoj redateljski prvijenac”.

Tvorničke postavke koju opisuju kao feel good komediju govori o tome kako ljubavna afera može utjecati na brak. U glavnim ulogama se nalaze Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić. U ovoj komediji situacije gdje imamo sukob zagrebačkog i dalmatinskog mentaliteta dobit ćemo odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti – na estradi ili u politici? Ali isto tako kako da svi ‘profitiraju’ kada se na najbolji mogući način sukobe sa svojim predrasudama.

Dr. Krešimir Brlek (Amar Bukvić), ugledni zagrebački otorinolaringolog s političkim ambicijama, i njegova supruga Dagmar (Ana Begić Tahiri), sveučilišna profesorica antropologije, mirno su živjeli zaokupljeni znanstvenim radom i dosljedni dubokom uvjerenju kako je seks precijenjen. A onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi (Ivan Čuić) i Deziderata De (Iva Jerković), koji će im u život unijeti, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine.

Nakon jedne burne noći u kojoj su stradale Dezideratine glasnice, umjetnički par zatražit će pomoć svog uštogljenog susjeda, istaknutog stručnjaka za uho, grlo, nos, ali i potencijalnog budućeg predsjednika. Susret dvaju parova isprva će imati sva obilježja sukoba civilizacija, no vrlo brzo barijere između naizgled aseksualnih intelektualaca i njihovih nesputanih i otkačenih susjeda počet će popuštati, a dojučerašnji hladni prezir ustupit će mjesto vrućoj žudnji i prerasti u ljubavni četverokut nakon kojeg više ništa neće biti isto. Ili možda ipak hoće?

Asistentica režije je Kristina Grubiša, autorica glazbe je Erna Rudnički, suradnica za pokret je Una Štalcar-Furač, oblikovatelj svjetla je Martin Šatović, scenograf Matej Kniewald, dok kostimografiju potpisuje Ana Begić Tahiri.

Predstava igra u Splitu (7. i 8. listopada), u zagrebačkom kazalištu Vidra (9., 16. i 22. listopada te 16. studenog), u HKD na Sušaku u Rijeci (20. listopada), u đurđevačkom Domu kulture (23. listopada), u Novalji (19. studenog) i u Pučkom otvorenom učilištu u Vodicama (25. studenog).

Fotografije: Bojan Zibar

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0