Hrvatski brend dizajnerskog namještaja Nunc predstavio kolekciju modularnog namještaja

Nunc, višestruko nagrađivani hrvatski brand dizajnerskog namještaja koji okuplja niz domaćih i regionalnih dizajnera, ne prestaje oduševljavati namještajem koji je interpretacija mješavine srednjoeuropskog i mediteranskog kulturnog nasljeđa. U ugodnoj atmosferi zagrebačkog showrooma, koji je svoja vrata otvorio prije godinu dana, dizajnerski tim Nunca na čelu s art direktorom Nikolom Radeljkovićem, predstavio je office kolekciju, modularnu i lako prilagodljivu, kako u klasični, tako i u home office prostor.

U sklopu uredske kolekcije možemo istaknuti Ala office stolove, uredsku stolicu Svib, uredsku fotelju Ruvo koju je kreirao dizajner Vladimir Madunić), Ala table divider, koji su dizajnirali dizajneri iz Studija RU:T. specijalizirani za produkt dizajn s fokusom na praktična i održiva rješenja.

Među novim proizvodima i, već sada izuzetno uspješnim, je komoda Aman Taman, prikladna, kako za uređenje interijera u kojem živimo, tako i za home office ili za uredski interijer. Modularna komoda Aman Taman također je rad dizajnera iz Studija RU:T, a inovativna je po tome što se sastoji od dva modula, koji se mogu razvući, ovisno o tome koliki prostor je na raspolaganju. Baš kako je i samo značenje frazema “aman taman” – savršeno  prilagođen, tako je i komoda Aman Taman savršena za svaki prostor. Komoda je dobitnik nagrade EPDA (European Product Design Award) u kategoriji Home Interior Products te je dobitnik 3. mjesta na Zagreb Design Week Awards.

“2021. godina sigurno neće biti upisana zlatnim slovima u povijesti. Posljedice potresa i pandemije još će dugo utjecati na društvo i ekonomiju. Pokretanje novog branda u tim je uvjetima posebno riskantno i neizvjesno te jedino duboko uvjerenje da se radi ispravno, dugoročno održivo i društveno korisno može pogoniti kolektivni projekt ovih razmjera. Tim više treba cijeniti dizajnerske i proizvodne iskorake koji su pred nama. Proširivanjem spektra postojećih proizvoda te još i više razvojem inovativnih funkcionalnih sklopova i tehnološki kompleksnih novih proizvoda, ljudi okupljeni oko Nunca potvrdili su da je Slavonija potencijalno mjesto proizvodnje vrhunskih suvremenih, a istodobno autentičnih proizvoda visoke dodatne vrijednosti. A to definitivno jamči bolju perspektivu od proizvodnje i neselektivnog izvoza najbolje sirovine kao što je npr. slavonski hrast ali i ostale šume čijoj devastaciji nažalost svakodnevno svjedočimo, od Medvednice nadalje.”, izjavio je Nikola Radeljković, art direktor Nunca.

Nikola Radeljković

 

Kompletan razvoj i proizvodnja ovog višestruko nagrađivanog hrvatskog branda dizajnerskog namještaja nalaze se u Đakovu gdje je u protekloj godini otvoren i istraživačko-razvojni centar Nunc u sklopu kojeg se kontinuirano radi na razvoju novih proizvoda.

Marko Rogina

Fotografije: Vanja Babić

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0