Hrvatska broji 7 Michelinovih restorana!

Upravo je objavljena Michelinova lista restorana koje su u Hrvatskoj dobile prestižnu zvjezdicu.
Uz već poznate nosioce jedne zvjezdice, restorana 360 (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Draga di Lovrana (Lovran), Noel (Zagreb) te Pelegrini (Šibenik), ove godine imamo i dva nova restorana.
Riječ je o LD Terrace iz Korčule te Boškincu iz Novalje.

Restoran LD Terrace, čiji je chef Marko Gajski, poznat je po svojoj profinjenoj kuhinji koja spaja lokalne namirnice s okusima iz cijelog svijeta čime stvara suptilnu ravnotežu svakog jela.

Spajajući vrhunske tehnike pripreme i inovacije, uz lokalne hrvatske proizvode, Chef Matija Bregeš u Boškincu stvara prave senzacije okusa i kreativnosti.

Kako bi obilježio objavljivanje Vodiča za 2020.godinu, Gwendal Poullennec, međunarodni direktor Michelinovih vodiča, ističe da je ovogodišnji izbor odraz pozitivnih trendova na hrvatskoj gastro sceni, jer se u vodiču nalazi već 70 restorana, a hrvatska se kuhinja kontinuirano razvija i napreduje.

Također, Novi Michelin vodič Hrvatska 2020 sadrži i dva dodatna Bib Gourmand restorana. Bib Gourmand su restorani koji do 35 eura nude dva slijeda jela i čašu vina. Ove godine to su Konoba Škoj (otok Šolta), koji nudi izvrsnu vrijednost za novac s mediteranskim i lokalnim utjecajim,a koji osiguravaju dinamičnu kuhinju; te restoran Zlatne Gorice, smješten na brežuljcima usred svojih vinograda, na varaždinskom Bregu. Zlatne Gorice pružaju savršen sklad tradicionalnih jela i domaćih vina, a sve to u vrlo elegantnoj atmosferi.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0