Hotel sastavljen od kućica na drvetu kao idealno mjesto za zimski odmor

Švedski hotel Treehotel nudi jedinstveno iskustvo spavanja u sobama na drveću usred netaknute prirode, zbog čega smo se u ovo mjesto zaljubili na prvi pogled. Tamo možete zaboraviti na vremensku ograničenost svakodnevnog života, uživati ​​u spokoju i odmoriti se u sofisticiranom, ali prirodnom okruženju. Treehotel ima sedam soba, odnosno kućica na drvetu i devet soba u glavnoj zgradi Brittas Guesthouse što ga čini manjim, ali luksuznim hotelom.

Hotel je smješten u netaknutoj prirodi doline rijeke Lule u Laponiji, na sjeveru Švedske. Osnovan 2010. godine od strane lokalnog bračnog para Kent Lindvall i Britta Jonsson-Lindvall, hotel je potpuno jedinstveno iskustvo i danju i noću. Ova lokacija je savršen spoj divne, netaknute prirode s modernom arhitekturom.

Bračni par Jonsson-Lindvall i prije ovog hotela imao je iskustva s vođenjem bed & breakfast koncepta u svom rodnom gradu Haradsu kada je Kent susreo trojicu vrhunskih švedskih arhitekata na ribarskom putovanju u Rusiji te je time pokrenuta ova fantastična suradnja koja je rezultirala jedinstvenim hotelom.

Kućice na drvetu unikatne su i svaka je potpuno drugačija.  Gosti imaju priliku spavati visoko iznad zemlje s nevjerojatnim pogledom na šumu od 360 stupnjeva.

Mirrorcube, koju je 2010. godine dizajnirala arhitektonska tvrtka Tham & Videgård iz Stockholma, možda je najpoznatija soba. Kocka 4 x 4 x 4 kvadratnih metra prekrivena reflektirajućim staklom, Mirrorcube se topi u drveću i nebu, zrcali krajolik, a iznutra je minimalistička soba od breze u kojoj mogu spavati dvije odrasle osobe.

Nevjerojatna cjelovitost prostora možda je najpotpunije ostvarena sa The 7th Room, koja ima sliku drveća s donje strane kućice na drvetu, stvarajući sveobuhvatan pogled iz bilo kojeg kuta. Prostor ima više razina, uključujući terasu s djelomičnim mrežastim podom, a živi borovi rastu kroz mrežu. Rezultat ovakve gradnje je miješanje unutarnjeg i vanjskog prostora i sjedinjavanje s prirodom.

Osim fantastičnih soba, Treehotel nudi doručak na bazi švedskog stola u svom pansionu. Pomažu gostima u pronalaženju najboljih lokalnih iskustava, uključujući odličnu domaću hranu, jahanje, skijanje i degustaciju piva.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Treehouse

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0