H&M u suradnji s odjelom muzeja Louvre u Parizu

Nova H&M Conscious Exclusive 2016 inspirirana je arhivima muzeja.

Dizajnerski tim H&M ovaj put inspiraciju je našao u postavi Musée des Arts Décoratifs koja se nalazi u najpoznatijem pariškom muzeju Louvre. Kolekcija će svjetlo dana vidjeti 7. travnja sljedeće godine, istoga dana kada će i muzej predstaviti “Fashion Forward, Three Centuries of Fashion”, izložbu koja je posvećena 30-oj obljetnici muzeja. Kolekcija H&M Conscious inspirirana je povijesti umjetnosti te stalnom postavom tog odjela u kojemu se nalaze djela umjetnika poput francuskog slikara Gustave Moreau, a koji je pripadao pokretu simbolizma. Osim što švedski high street brand pomiče granice inovativnosti, ono što ovu kolekciju čini još zanimljivijom kreacije su rađene od inovativnih i održivih materijala.

Conscious-Exclusive-3-high-res-534x790

“Ovom kolekcijom došli smo na novu razinu održivosti. Radili smo s novim i inovativnim materijalima kao što su perle i imitacije dragog kamenja napravljenje od recikliranog stakla i denimitea, materijala koji se radi od recikliranog rabljenog trapera”, rekla je Ann – Sofie Johansson, kreativna savjetnica H&M-a.

Conscious-Exclusive-4-high-res-527x790

Kćer Carine Roitfeld, a ujedno i manekenka, umjetnička direktorica i modna ikona Julia Restoin Roitfeld predstavit će kolekciju:

“Počašćena sam što sam ambasador ovakvog jedinstvenog projekta. Mislim da je ideja o stvaranju kolekcije koja je inspirirana poviješću umjetnosti i mode odlična.”

Conscious-Exclusive-2-low-resMožemo samo zaključiti da će ova Conscious Exclusive kolekcija biti jedna od najprofinjenijih do sada. Kolekcija će biti predstavljena u 180 dućana diljem svijeta, ali i online 7. travnja 2016. godine.

Foto: H&M