H&M na Met Gala balu

Nevjerojatan glamur i uzvišene kreacije teme su koje prožimaju jedinstvene H&M kombinacije, osmišljene ekskluzivno za ovogodišnji Met Gala bal u New Yorku. Kombinacije koje je osmislio H&M interni dizajnerski tim, nadahnute su ovogodišnjom izložbom „Božanstvena tijela: Moda i katolička imaginacija”, koja istražuje odnos mode i remek-djela religijske umjetnosti. Kako bi odjenuli svoje uzvanike, H&M dizajnerski tim razvio je svaku kombinaciju zajedno s osobom koja će je i nositi, imajući na umu zadanu temu i primjenjujući tehnike kao što su drapiranje, ukrašavanje perlicama i šljokicama, sve u blistavim metalik nijansama.

„Dizajniranje ovih H&M kombinacija za ovogodišnji Met Gala bal bila je prava čast. Svaka kombinacija u potpunosti je krojena po narudžbi, s naglaskom na bogatstvo detalja i suvremenu interpretaciju glamura s crvenog tepiha. Htjeli smo postići da se svaki naš uzvanik osjeća bezbrižno i neopterećeno,” ističe Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica za H&M.

Glumica Lili Reinhart odjenula je haljinu srebrne boje nadahnutu viteškim oklopom. Prozračna drapirana lame organze u srebrnoj boji skupljena je u struku pomoću korzeta metalik boje visokog sjaja, stvarajući dramatični kontrast obuzdanosti i slobode. Korzet je ukrašen upečatljivim metalnim lancima od antiknog srebra, dok je srebrna lame organza ispod struka isprva drapirana u mini suknju koja je zatim dinamično prelazila u dugački voluminozni šlep.

Glumica i model Olivia Munn odjenula je odvažnu haljinu bez rukava, napravljenu od lančanog metalik materijala, koja je dojmljivo glatko klizila niz tijelo, gotovo kao da je tekuća. Lančani materijal u zlatnoj boji krojen je tako da prati linije tijela i proteže se sve do poda, s dubokim dekolteom i prorezom na jednoj strani, prošaran karikama zlatnih prstena koji su na tim dijelovima diskretno otkrivali kožu.Model i aktivistica Alek Wek odjenula je fantastičnu drapiranu svečanu haljinu, nadahnutu mozaicima. Dugačkim šlepom prelijevali su se tonovi boje srebra i dragog kamenja, dobiveni pomoću uzorka napravljenog od ukrasnih perlica i blistavih šljokica. Uzorak nalik na mozaik isticao se i na gornjem dijelu haljine koji je nježno obavijao otvorena ramena i poprsje, u savršenom kontrastu sa strukom i dugačkom suknjom od teške svile tamno crvene boje, s podstavom u zlatnoj boji i visokim prorezom s prednje strane.

“Izvanrednost ove haljine postignuta je ručnim radom i uvezenim ukrasima. Savršeno je nositi je za ovako posebnu večer,” izjavila je Alek Wek.Glumica Kiersey Clemons odjenula je haljinu bogato ukrašenu perlicama koja je nalikovala na mrežu napravljenu od zlata i bisera. Očice na mrežastom materijalu bile su dijamantnog oblika, dok je haljina u gornjem dijelu bila pripijena uz tijelo, s dubokim dekolteom, a u struku se širila u zvonoliku dugačku suknju, oblikovanu mekom krinolinom, pri čemu je prekrasno ukrašena mreža počivala na prozračnoj svilenoj organzi boje kože.Model i glumica Jasmine Sanders odjenula je voluminoznu svečanu haljinu od lamea u zlatno-brončanoj metalik nijansi. Ova večernja haljina je bila nježno drapirana oko otvorenih ramena i potom elegantno pripijena u struku. Haljina se zatim oslobađala u dramatično bogatu siluetu, s visokim prorezom koji joj je otkrivao noge, kako bi se naglasila suvremena lakoća.

Model i influencer Luka Sabbat odjenuo je ekstravagantni ogrtač, u potpunosti napravljen od materijala s ručno našivenim šljokicama. Zanimljivi uzorak sa siluetama perja napravljen je ispreplitanjem antikno srebrnih, tamnocrvenih, bordo, zlatnih i kraljevsko plavih šljokica, dok su manšete, ovratnik-šal i podstava sašiveni od svile u crnoj boji. Luka je odjenuo i smoking hlače, napravljene od održivih materijala kao što su organska svila, Tencel i vuna.

Kako bi proslavio najveću noć u svijetu mode, H&M je kreirao The Gala Collection, ekskluzivnu Capsule kolekciju koja se sastoji od četiri kombinacije za crveni tepih nadahnute božanstvenim glamurom. The Gala Collection sada je dostupna online, širom svijeta, kao i u H&M Flagship trgovini na 5. aveniji u New Yorku.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0