H&M Innovation Story je nova, održiva high street kolekcija koja osvaja svjetlucavim detaljima

Švedski brend H&M predstavio je najnoviju kolekciju iz platforme “Innovation Stories” – obojenu šezdesetima, koja se fokusira na održivije ukrase. Ručno izrađene mini haljine i usklađeni setovi svjetlucaju zahvaljujući šljokicama, kamenčićima i perlicama od 100 posto recikliranog materijala.

“Ovom kolekcijom htjeli smo se usredotočiti na napredak koji je H&M postigao s ukrasima od recikliranog sadržaja. Uvijek je važno uzeti dugoročnu perspektivu kada je u pitanju održivost, a u isto vrijeme zalagati se za promjene. Povećanje udjela recikliranih šljokica, perli i kamenčića na 100% u ovoj kolekciji predstavlja godine napornog rada i suradnje između više timova u H&M-u i znamo da će to imati veliki utjecaj na buduće kolekcije”, istaknula je Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u brenda.

Dizajnirana da oponaša svjetlucavu magiju prirodnih kristala i minerala, kolekcija se manifestira u klasičnim, čistim siluetama u tonovima dragocjenog dragulja obrubljenim svjetlucavim ukrasima. Ključni komadi sastoje se od niza mini haljina, s dva smaragdno-zelena i citrus-žuta komada izrađenih od recikliranog poliestera i pojačanih šljokicama izrađenim od recikliranih PET plastičnih boca, te kamenčićima i perlama izrađenim od recikliranih plastičnih polica i kutija.

Biserno bijela ukrašena mini haljina napravljena je od mješavine lana i viskoze, koristeći  Livaeco by Birla Cellulose™ viskozu koja potječe iz certificiranih održivih šuma. Traper komadi obrubljeni kamenčićima u mješavini organskog i recikliranog pamuka čine se odličnim za street wear. Par upečatljivih cipela s platformom od mješavine organske svile i viskoze, uz korištenje LENZING™ ECOVERO™ viskoze dobivene iz obnovljivih izvora drva, i upečatljivi nakit u blago nadrealističkim oblicima, izrađen od recikliranog mesinga nakon upotrebe, upotpunjuju kolekciju.

“Ova kolekcija slavi čudo prirode s prekrasno ukrašenim detaljima dizajniranim da oduševi. Ne samo da su blistavi iz modne perspektive, već predstavljaju prekretnicu u održivijim ukrasima, nešto na čemu smo marljivo radili da bismo ga poboljšali u posljednjih osam godina”, izjavila je Ella Soccorsi, dizajnerica asesoara u H&M-u.

Kolekcija H&M “Innovation Re-Enchantment Design Story” bit će u prodaji online na hm.com od 23. ožujka.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0