H&M Conscious Exclusive SS20 kolekcija počiva na inovacijama kojima se postiže cirkularnost

H&M Conscious Exclusive kolekcija vratila se za SS20 i odiše glamurom zlatnog doba putovanja vlakom, dok se istovremeno vodi filozofijom cirkularnosti. Uz čitavi niz održivih procesa i inovativnih rješenja, kolekcija je nadahnuta vlakom Le Train Bleu, elegantnom noćnom kompozicijom koja je vozila od Calaisa do Azurne obale 1920-ih godina. Kolekcija isprepliće grandiozne večernje haljine s prozračnim dnevnim haljinama te uključuje nove i održivo nabavljene materijale kao što su CIRCULOSE ®, prirodni materijal proizveden od recikliranog tekstila i RENUTM, visokokvalitetan reciklirani poliester, kao i tkanine preostale od prethodnih kolekcija. SS20 Conscious Exclusive kolekcija bit će dostupna u četvrtak, 14.05. u H&M-u Centar Cvjetni.

„Primarni poticaj za SS20 bila je ideja glamuroznog putovanja vlakom, koja se dizajnerskom timu učinila predivno simboličnom u kontekstu putovanja H&M-a kao kompanije koja je sve više usmjerena prema cirkularnosti. Inspirirao nas je Le Train Bleu, kao i dekadentni kreativci poput Jean Cocteaua i Pabla Picassa koji su se često družili u Villi Santo Sospir u Cap Ferratu. Htjeli smo predložiti kolekciju koja će dočarati to dekadentno i bezbrižno doba, no koja ujedno obuhvaća dugotrajna dizajnerska rješenja u kojima će naši kupci uživati i svakodnevno ih nositi,” ističe Ella Soccorsi, H&M dizajnerica.  

Ključni komadi uključuj dugu večernju haljinu od recikliranog poliestera, mini haljinu od recikliranog tafta s plisiranim rukavima, materijal CIRCULOSE ®, haljinu s volanima za svaki dan, bluzu od recikliranog tafta s ukrašenim rukavima i traper dobiven od 100 % nebojanog organskog pamuka. Modni dodaci obuhvaćaju ravne koktel natikače ukrašene perlicama od recikliranog stakla (koje su nam preostale od prethodne kolekcije) i torbu od materijala VEGEA™, inovativne veganske alternative koži, koja se izrađuje od odbačenih peteljki i kože grožđa. 

„Za SS20, Conscious Exclusive dizajnerski tim uzeo je u obzir emocionalnu trajnost i što se sve događa s odjevnim predmetima nakon što ih više ne želimo nositi te je dizajnerski proces stoga bio podrobniji no ikada prije. Naš tim posvetio je posebnu pažnju sastavu tkanina, kao i primjeni metoda bojenja s manje štetnim utjecajem na okoliš te smo zapravo koristili prirodnu boju napravljenu od mljevene kave iz vlastite H&M proizvodnje. Predani smo istinski holističkom pristupu održivosti, kao i stvaranju zaista posebnih odjevnih predmeta koji će još dugo biti nosivi,” ističe Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica za H&M.

Foto ; Senja Vild

MakeUp : Bela MakeUp – Lada Mitrašinović

Frizura : Valentina Čajo – Frizerski Salon Marina

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0