Hair oiling može biti pravi makeover tretman za vašu kosu

Nijedan beauty trend ne može proći bez TikToka. Ta društvena mreža kreira sve vladajuće trendove u svijetu ljepote te od nekih rituala koji postoje stoljećima stvara novitet kojim svi potom budu opsjednuti. Upravo se to dogodilo s hair oilingom, tradicijom koja u južnoj Aziji postoji već stoljećima, a sada se oduševljeno izvodi pred kamerama. Riječ je o tretmanu za kosu, kojeg korisnici društvenih mreža nazivaju i hair slugging, a koji je na hashtagu na TikToku prikupio već više od 35 milijuna pregleda te je postao praksa kojoj se mnoge žene okreću kako bi transformirale svoje uvojke.

Radi se o ayurvedskom ritualu koji se prenosi s koljena na koljeno, a putem kojeg je osigurana gusta i sjajna kosa. Izvodi se jednom tjedno – laganom masažom njegujete svoje vlasište s revitalizirajućim, hranjivim uljima, a nakon ispiranja, rezultat je meka, sjajna i gušća kosa.

Ne čudi zato da se publika na TikToku okrenula ovom ritualu, a posebice je popularan u godišnjem dobu u kojem se trenutačno nalazimo jer se velik broj žena bori s opadanjem kose u jesen. Osim što ćete uljenjem kose dobiti instant rezultat, u vidu sjajne kose već nakon prvog tretmana, pravi rezultati dolaze s redovitom, periodičnom primjenom ulja na kosu. Ulja će potaknuti rast kose te ćete s vremenom primijećivati kako je ona gušća, sjajnija i jača, a i zdravo vlasište znači zdravije vlasi.

Postupak se izvodi tako da kosu podijelite u dijelove te zatim uz sam korijen kose nanesete samo nekoliko kapi ulja i lagano ga umasirate u kosu u kružnim pokretima te to ponovite na svim dijelovima. Nemojte pretjerivati u korištenju ulja, jer već i mala količina sadrži bogate hranjive sastojke, a ostatak ulja možete nanijeti na same vlasi sve do vrhova te ostaviti da sve odstoji sat do dva. Nema pravila oko toga koliko često biste ovo trebali raditi, no dovoljno je jednom tjedno izdvojiti vrijeme za ovaj ritual.

Ono na što biste trebali obratiti pozornost je odabir ulja. Među favoritima na TikToku nalazi se ono od ružmarina, a bitno je da je ulje revitalizirajuće i da njeguje vlasište. Ulja poput arganovog ili ulja baobaba pomoći će vam nahraniti vlasište i vlasi, a antioksidativna svojstva odradit će svoje kad je u pitanju zaštita od UV zraka i onečišćenja iz zraka kojima smo izloženi. Kao jedan od sastojaka koji se koristi u tradicionalnom uljenju kose, za kojeg se vjeruje da potiče rast kose, je i ulje amle. U nastavku otkrijte samo neke od ulja koje preporučuju zadovoljni korisnici na društvenim mrežama.

Monday Muse The Gloss (Farfetch)
Sachajuan (Farfetch)
Augustinus Bader (Net-a-Porter)
Ceremonia (Net-a-Porter)
Oribe (Net-a-Porter)
Philip B. Rejuvenating Oil
Fable & Mane (Cult Beauty)
Mauli Rituals (Net-a-Porter)
Kerastase Huile Sublime Repair Hair Oi
Aveda Nutriplenish (Lookfantastic)

Fotografije: Kerastase, Net-a-Porter, LookFantastic, Cult Beauty, Farfetch

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0