Ne pamtimo kada je Gwyneth Paltrow ostvarila primijećenu filmsku ulogu (osim sjajne glume u seriji Politician), ali ono u čemu je odlična jest promocija zdravog stila života kroz prehranu i vježbanje te u promicanju svega lijepoga kroz svoj lifestyle web portal Goop.

Goop je od osnutaka, kada je sličio na isprazan blog, daleko dogurao. Otvorili su prodajno mjesto na Notting Hillu, održavaju konferencije, i doslovno je pokrenuo pokret jakih žena koje brinu o sebi. Nametnuo se i kao mjesto za skupe, ali birane proizvode jer, ako Gwyneth kaže da određeni suplement, proteinski prašak ili šampon djeluje, onda horde žena koje si ih mogu priuštiti ne pitaju za cijenu.

Posljednja u nizu predstavljenih, Goop odobrenih stvari, je kolekcija odjeće – novih klasika. Kolekcija čini 14 različitih komada, a svi su redom napravljeni od predivnih materijala: svile, kašmira, najfinije merino vune i pamuka.
Vodeći se idejom rješavanja brige o biranju odjeće od ponedjeljka do nedjelje, stvorena je The Core Collection. Jednostavna, predivno skrojena, klasična i opuštena, riječi su koje najbolje opisuju ovu kolekciju nastalu unutar G Labela (Goop brenda odjeće).

Stvarajući kolekciju, vodili su se zahtjevima kupaca tj. kreiranjem odjeće koja se rasproda čim je stave na police. Kupci su najviše htjeli klasične komade koji se lako mogu uklopiti u svačiji ormar i koji se lako kombiniraju.

Kolekciju čine dobro skrojene hlače visokog struka, blejzer s dvostrukim kopčanjem, bodi s dugim rukavima, dolčevita, vesta, suknja – svi bazični komadi za sastavljanje dobre baze ormara.
Kako Goop uglavnom ima ženske zaposlenice, inspiracija iz njihovog užurbanog životnog stila bila je neizostavna. Žene jednostavno vole izgledati dobro od ujutro do navečer, a ako im ludi rasporedi ne dozvoljavaju vrijeme za presvlačenje, Goop želi osigurati da izgledaju odlično u svakom trenutku jer je kolekcija i jednostavna i ženstvena.
Drugi povod ove kolekcije bila je sve veća osviještenost kupaca o održivoj modi, pa je upravo zato ova kolekcija zaobišla sve trendove i ponudila bezvremenski dizajn koji može izdržati zub vremena.

Odjeća koju Goop predlaže definitivno je za one dubljeg džepa, no može služiti kao sjajan primjer i ideja za dane kada jednostavno ne znate što odjenuti, ili vam je dosadila brza moda. Evo kolekcije kako biste se inspirirali.