Gossip Girl, Insecure, Succession – u listopadu stižu nove sezone serija koje obožavamo

Listopad je započeo sa suncem pa ćemo posljednje tople dane iskoristiti za boravak u prirodi. No, spremni smo i za večeri provedene kod kuće, koje nam neće tešsko pasti, s obzirom na to da na streaming servis HBO stižu nove sezone serija koje obožavamo. Sve prijašnje sezone također su dostupne za gledanje pa ako se još niste upustili u jednu od ovih priča, stignete nadoknaditi sve što se ranije događalo prije dolaska nove sezone. Što nas sve očekuje u listopadu, doznajte u nastavku.

Tračerica (Gossip Girl 2021)

Gotovo desetljeće nakon što se izvorna blog stranica Tračerice ugasila, nova generacija tinejdžera privatne škole upoznata je s nemilosrdnom i transformativnom stvarnošću neprestanog društvenog nadzora. Uranjajući natrag u skandalozne živote manhattanske elite, serija istražuje koliko su se društvene mreže – i krajolik samog New Yorka – razvili otkad smo zadnji put tračali na stubama Meta. Ali iako su se vremena možda promijenila, drama je bogatija nego ikad. U glavnim ulogama se nalaze Jordan Alexander, Whitney Peak, Eli Brown, Thomas Doherty i Tavi Gevinson, a prvih šest epizoda nove verzije serije stiže na HBO GO 26. listopada.

Nasljeđe III (Succession III)

Obitelj Roy – Logan i njegovo četvero djece – upravlja jednim od najvećih konglomerata medija i zabave na svijetu. “Nasljeđe” prati njihove živote dok razmišljaju što ih čeka u budućnosti kada se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz tvrtke. Radnje smještene u New York, “Nasljeđe“”istražuje teme moći, politike, novca i obitelji. Logan Roy, tvrd, moćan, ostarjeli patrijarh šef je “Waystar Roycoa”, obiteljski kontroliranoga međunarodnoga medijskoga konglomerata. U braku je s trećom suprugom, Marciom, privrženom i impresivnom partnericom. Kendall Roy, Loganov najstariji sin iz drugog braka, trenutačno je predsjednik ogranka u tvrtci i njegov nasljednik. Roman Roy, Kendallov mlađi brat, Loganov je otvoren, zabavan sin koji više ne radi u “Waystaru”. Upavši u zasjedu svog buntovnog sina Kendalla na kraju druge sezone, Logan Roy započinje treću sezonu u opasnom položaju, nastojeći osigurati obiteljske, političke i financijske saveze. Napetosti rastu dok gorka korporativna bitka prijeti da će prerasti u obiteljski građanski rat. Glumi fantastična i već dobro poznata ekipa – Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin i Alan Ruck, a premijera treće sezone je 18. listopada u 20 sati na HBO-u. Svakog ponedjeljka emitira se nova epizoda.

Nesigurna V (Insecure V)

Od scenaristice i glumice Isse Rae, ova urnebesno smiješna humoristična serija prati najbolje prijateljice Issu i Molly dok se snalaze na složenom profesionalnom i osobnom terenu Los Angelesa i suočavaju se s izazovima odolijevajući svim stereotipima. Iako Issa sebe smatra opakom repericom kad je sama pred ogledalom, njezin svakodnevni život “simbolične crnkinje” u obrazovnoj neprofitnoj organizaciji daleko je manje osnažujući. Na pragu tridesete, Issa počinje razmatrati petogodišnji odnos s nezaposlenim dečkom Lawrenceom, koji je na brzoj putanji prema propasti. Issina najbolja frendica Molly također se bori jer je njezin profesionalni uspjeh visoko plaćene odvjetnice u oštroj suprotnosti sa žalosnim ljubavnim životom. U posljednjoj sezoni serije omiljeni likovi procjenjuju svoje odnose, nove i stare, u nastojanju da shvate tko i što dolazi s njima u paketu u ovoj sljedećoj fazi njihova života. U glavnoj ulozi je Issa Rae, a u seriji glume i Yvonne Orji, Jay Ellis, Natasha Rothwell i Amanda Seales. Premijera serije je 25. listopada na HBO-u u 21 sat, a svakog ponedjeljka emitira se nova epizoda. Serija će biti dostupna i na platformi HBO GO.

Bez oduševljenja, molim XI (Curb Your Enthusiasm XI)

Larry David vratio se kao Larry David teturajući jednim promašajem za drugim u novoj sezoni nagrađivane, humoristične hit-serije. Iskrena, bespoštedna i urnebesna kao uvijek, radnja serije vrti se oko izmišljene, veselo-mizantropske Davidove verzije, dok sveprisutna kamera prati privatan, često banalan svijet ovog (relativno) javnog čovjeka. Serija nastavlja dokazivati kako naizgled trivijalni detalji nečijeg svakodnevnog života – šalica hladne kave, uprljana košulja, nestala četkica za zube – mogu stvoriti lanac nesretnih događaja sa zabavnim učinkom. Da bi priča zadržala spontanost, serija se snima bez scenarija, a glumcima se scena opiše u glavnim crtama te često improviziraju tekst u hodu. Uz Larryja Davida glume i Jeff Garlin te Cheryl Hines, premijera je 25. listopada u 21:30 sati na HBO-u, a svakog nas ponedjeljka očekuje nova epizoda. Serija će od 25. listopada biti dostupna i na platfmori HBO GO.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: HBO Pressroom

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0