Geometrijske fotelje cool su dodatak minimalističkim interijerima

Minimalizam je jedan od trendova u dizajnu interijera koji je ne samo bio najavljivan već krajem prošle godine, već je i silom prilika postao jedan od vodećih. Vrijeme provedeno u kućnoj karanteni mnogi su iskoristili za preuređenje svog životnog prostora, ponajviše dnevnog boravka, koji je postao multifunkcionalno mjesto koje je jednako dobro moralo funkcionirati za rad, kao i za zabavu. Upravo smo tako, po uzoru na Marie Kondo, zaključili da brojni predmeti koji nas okružuju uopće ne donose radost, zagušuju prostor, otežavaju nam svakodnevni život (a i čišćenje) pa smo objeručke prigrlili minimalizam.

Ono što je problem kod takvih interijera je da često znaju djelovati hladno ili, pak, lišeni detalja – poput kuće Kim Kardashian West i Kanyea Westa koja je pravi primjer modernog minimalističkog interijera, izgledati kao saloni namještaja. No, vrlo jednostavna intervencija poput kupovine statement lampe, otkačenog stolića za kavu ili cool fotelje daje razigranost i šarm ovim prostorima.

Upravo smo takav komad pronašli u novoj August kolekciji brenda DesignByThem iza kojeg stoji dizajnerski duo Gibson Karlo. Riječ je o fotelji i dvosjedu geometrijskog oblika koji kao da su složeni od LEGO kockica. Jednostavnost forme omogućila je kreatorima Sarah Gibson i Nicholasu Karlovasitisu da se poigraju s tkaninama i detaljima, kao što su vidljivi šavovi od konca u kontrastnoj nijansi.

Ono što daje veliku prednost ovim kompaktnim modelima je činjenica da se mogu uklopiti u sve interijere, od onih uređenih u modernom, retro ili, pak, posve minimalističkom stilu. A osim zbog svestranog dizajna, svugdje se mogu uklopiti i zbog toga što su dostupne u nekoliko različitih vrsta tkanina te u kožnatim varijantama u bogatoj paleti boja.

Dizajneri su istaknuli da je osnovna ideja iza izgleda sofe i fotelje bila naglasiti, dapače čak i staviti u prvi plan, kako se iza svake estetski privlačne stvari ili dekorativnog elementa nekog komada ipak kriju funkcija i pomno složeni dijelovi bez kojih ne bi mogla nastati skladna cjelina. Iako djeluju pomalo kao umjetničke skulpture, komadi namještaja su i iznimno udobni, zbog mekog spužvastog punjenja. Fotelja i sofa August mogu se pogledati na online shopu DesignByThem, a cijene se kreću od 3320 australskih dolara.

Dizajneri Sarah Gibson i Nicholas Karlovasitis

 

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0