Na sami spomen modnih i beauty trendova s početka milenija mnogi okreću očima, ali činjenica je da su se brojni od njih proteklih sezona vratili, i to na velika vrata. A među posljednjima je francuska manikura! Sudeći po Instagram profilima beauty entuzijastica diljem svijeta upravo je to najtraženija manikura za jesen 2020. godine.

@harrietwestmoreland

Međutim, za razliku od one klasične koju smo svi nosili u spomenutim omraženim 2000-ima, riječ je novoj, poboljšanoj verziji u kojoj glavnu ulogu ipak čine boje. Za razliku od nude varijante – koja i dalje ima veliki broj obožavatelja, za najveći trend ove sezone ipak slovi francuska manikura izrađena od kombinacije prozirnog laka koji se nanosi na ploču nokta i neke pastelne ili jarke nijanse koja čini atraktivnu zamjenu standardnoj bijeloj boji francuske manikure.

Isto tako, u novoj verziji francuske manikure, vrhovi noktiju ostaju zaobljeni i kraći, a crta u boji je tanja nego koju smo navikli vidjeti prije dvadesetak godina. Uvijek možete izabrati i klasičnu verziju, ali ako ste raspoloženi za eksperimente predlažemo da odaberete neku od pastelnih nijansi u kombinaciji s prozirnim lakom ili, pak, iskombinirate dvije jarke boje.

Ako vam nedostaje inspiracije, možete je pronaći na Instagram profilu londonske nail artistice Harriet Westmoreland koju posjećuje i britanska manekenka i poduzetnica Rosie Huntington-Whiteley. Ako ste dovoljno odvažni da se sami okušate u uređivanju noktiju njezine će vas fotografije svakako nadahnuti, ali mi ćemo se ipak prepustiti u ruke profesionalaca. Dvije glavne beauty lekcija godine su – nikad ne reci nikad i francuska manikura ne mora biti dosadna!

@harrietwestmoreland

@harrietwestmoreland

@harrietwestmoreland

@harrietwestmoreland

@harrietwestmoreland

Fotografije: Instagram