Firefly Lane nova je Netflixova serija o ženskom prijateljstvu na koju smo se navukli

Priča o ženskom prijateljstvu neiscrpan je izvor inspiracija brojnim redateljimaa. Nova Netflixova serija Firefly Lane, ekranizacija je istoimene knjige spisateljice Kristin Hannah, koja je već godinama jedna od najprodavanijih na Amazonu.

Sve klišeje na koje pomislite da ćete prepoznati u jednoj takvoj seriji Firefly Lane je donekle zadovoljio, a upravo ova serija označila je i veliki povratak Katherine Heigl. Glumica najpoznatija po ulozi u seriji “Uvod u anatomiju” koja ju vinula u zvijezde te romantičnim komedijama “Gola istina”, “Zauvijek djeveruša”, “Nikad nevjesta” i “Kad te ljubav pronađe”,  već godinama nije imala uspješnicu, kako na malim ekranima, tako i na filmskom platnu. Heigl već duže vremena bije glas da je vrlo zahtjevna i teška za rad, pa su joj navodno prije par godina prestale stizati ikakvih ponude za uloge. U ovoj se seriji vraća se i kao glumica i kao producentica serije. Druga glavna uloga pripala je Sarah Chalke, poznatoj po ulozi u serijama “Stažisti”, “Kako sam upoznao vašu majku” i “Prijatelji s koledža”.

Firefly Lane prati priču o jakom ženskom prijateljstvu Tully (Heigl) i Kate (Chalke) koje je počelo 70-ih godina prošlog stoljeća kada je Tully s majkom hipijevkom, sklonom drogama, doselila u ulicu Firefly Lane te postala Kateina susjeda. U epizodama se isprepliće radnja koja prati odrastanje dvije prijateljice, od tinejdžerskih dana pa sve do 2003. godine, kada su obje u  četrdesetima.

Tully je popularna voditeljica tv showa u Seattleu, a iako na prvi pogled djeluje kao sretna i zadovoljna uspješna žena, istraumatizirana je djetinjstvom i bolnim odnosom s majkom koja nije marila za nju. Kate je, pak, svoju karijeru stavila na čekanje i posvetila se majčinstvu, a 14 godina nakon ponovno želi raditi. Brak joj se raspao, a kći tinejdžerica nevoljko prihvaća nedostatak oca i njezinu želju da ponovno radi.

Iako je ovo stereotipno ženska serija, kojoj su kritičari zamjerili nagla skakanja u različite ere života kroz koje pratimo junakinje, riječ je o vrlo pitkoj seriji, idealnoj za gledanje s prijateljicom uz čašu vina u ruci. Usprkos tome što se dotiče teških tema kao što su silovanje, razvod, bolno djetinjstvo i posao, serija je lagana i zanimljiva te znatno bolja od “Sweet Magnolias” ili “Virgin River”, Netflixovih serija u čiju je kategoriju svrstana. I Heigl i Chalke sjajno su nosile svoje uloge dajući seriju nenametlji i opuštenu atmosferu.

Svih 10 epizoda dostupno je Netflixu, a šuška se da će se snimati i druga sezona. Težite li seriju za nedjeljno ljenčarenje pod dekicom, Firefly Lane je idealna upravo za to!

Fotografije: Netflix

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0