Filmovi prikladne tematike za dane provedene kod kuće

Posljednjih dana sve više čujemo izraze kao što su karantena, pandemija i virus, a zbog nastale situacije vrijeme provodimo kod kuće, u potrazi za dobrim filmovima. Ako do sada niste pogledali neke od najboljih filmova koji prikazuju kako se čovječanstvo nosi s nekom od pandemija, svakako preporučamo da izdvojite dan za ovu prikladnu tematiku i pogledate neki od naših prijedloga. U svakom slučaju, ovi će vas filmovi, ako ništa drugo, podsjetiti da je nama zapravo dobro, i da ima puno gorih scenarija pandemija, jer kod ove naše stvarne, jedino što moramo je – ostati u toplini svog doma sa svim privilegijama modernog svijeta i interneta, te čekati da prođe.

Contagion (2012) 

IMDB: 6,7

Film prati pojavu pandemije u sličnom scenariju kao i u slučaju korona virusa. Virus porijeklom iz Hong Konga zarazi (preko Gwyneth Paltrow) velik broj ljudi na planeti što dovede do globalne pandemije i histerije. Osim same smrtnosti, koja je u filmu iznimono visoka (oko 30%), ostali elementi poprilično podsjećaju na posljednje mjesece.

I am legend (2007)

IMDB: 7,2

Will Smith je jedini preživjeli u postapokaliptičnom svijetu poharanom kugom. Ako još niste pogledali ovaj film, svakako ga preporučamo.

World War Z (2013)

IMDB: 7

Dok se svijetom širi virus koji je uzrokovao pandemiju zombija, Brad Pitt je bivši zaposlenik United Nationsa koji daje sve od sebe da pronađe lijek.

28 Days Later (2002)/ 28 Weeks Later (2007)

IMDB: 7,6/7

Izvrstan film, s još boljim nastavkom, prikazuje kako se Velikom Britanijom širi virus bjesnoće. Film ima elemente horora, pogotovo u sirovom prikazu zombi/bjesnog ponašanja zaraženih, a drži napetost cijelo vrijeme.

Blindness (2008)

IMDB: 6,6

Film je temeljen na portugalskom romanu, a priča prikazuje kako bi svijet izgledao kada bi nastupila pandemija koja uzrokuje sljepoću. U filmu je odlična glumačka postava koja uključuje Julianne Moore, Marka Ruffala, Danny Glovera i Alice Braga.

Rise of the Planet of the Apes (2011)

IMDB: 7,6

Reboot Planeta majmuna iz 60-ih godina prati inteligentnu čimpanzu Caesara. Ekperimentalno testiranje koje je trebalo oporaviti njegove moždane stanice pokrenulo je mutaciju smrtonosnog patogena i utjecat će na sliku čovječanstva.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0