Fendi i Versace predstavili zajedničku kolekciju!

Stigla je nova era u modnom svijetu, ona u kojoj se kreativni direktori modnih kuća mijenjaju za mjesta! Upravo su to učinili Kim Jones i Silvia Venturini Fendi, kreativni direktori talijanske marke Fendi i Donatella Versace, glavna dizajnerica brenda Versace. U sklopu Tjedna mode u Milanu, jučer su na zajedničkoj reviji predstavili komade koje je Jones kreirao za Versace, a Versace za Fendi što definitivno predstavlja novu eru u svijetu modu.

Fendace, hibridni brend nastao spojem Fendija i Versacea, tako je glavna tema razgovora svih modnih insadjera danas, a revija je održana jučer u palači Versace na adresi Via Gesu te su komade nosile Kate Moss, Naomi Campbell i Amber Valletta. Svaki je kreativni direktor za svojeg rivala kreirao mini kolekciju od 25 komada koji su obilježeni signature elementima obaju talijanskih modnih kuća.

Iako je suradnja nastala iz zabave kao ideja na koju su Venturini Fendi, Jones i Versace došli tijekom večere početkom godine, dizajnerski eksperiment je izvazvao salve oduševljenja, a i postavio presedan. Naime, Fendi i Versace ne pripadaju u istu grupaciju tako da je ova suradnja prijateljske naravi, a ne komercijalne koja je usmjerena da određeni modni konglomerat zaradi na spajanju najboljeg od svakog brenda.

Ni Donatella Versace ni Silvia Venturini Fendi nisu nikad dizajnirale ni za jedan drugi brend, a inspiraciju za nove modele kreatori su pronašli u bogatim arhivama brendova. Capsule kolekcija Fendance vrvila je logotipovima brendovima što je najavilo da se logomanija u idućoj godini vraća na velika vrata, a modeli su uvelike bili nadahnuti stilom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Zakovice koje su zaštitni znak Versace, kao i monogram brenda Fendi, ukomponirani su u mini haljine, bomber jakne, pencil suknje, kao i odijela. Revija Fendace bila je pravi show u punom smislu te riječi i nadamo se da ova suradnja neće stati samo na jednoj capsule kolekciji.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram (@fendi, @versace)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0