Evo kako vam pametni tablet može pomoći u organizaciji dnevnih obaveza

Živimo izrazito užurbanim i stresnim načinom života, takvim kakav od nas zahtijeva mnoštvo energije i besprijekoran time-management. Svatko od nas ima puno obaveza, a zbog dinamičnog ritma života često nam se čini kako nam niti 24 sata u danu nisu dovoljna za sve odraditi. Međutim, edna od prednosti ere digitalizacije jest što se tehnologija stalno razvija i donosi razne uređaje koji nam mogu pomoći organizirati svakodnevni život kako nam se ne bi desio burnout. Primjer su upravo tableti iz  Samsung Galaxy Tab S8 serije koji sadrže mnoštvo značajki koji vam mogu pomoći u uspješnom multitaskingu i organizaciji. U nastavku donosimo top 5 savjeta za bolji time management!

  1. Formirajte To-Do liste

Ovo je vjerojatno najčešći savjet koji ćete čuti kada se raspravlja o učinkovitoj raspodjeli vremena, ali s dobrim razlogom. Umjesto njihovog nepotrebnog gomilanja u glavi, staviti svoje dnevne obaveze i ciljeve na zaslon ili papir izrazito je efektivan način za organizaciju i praćenje svih potrebnih aktivnosti, a upravo uređaji iz nove Samsung Galaxy Tab S8 serije u tome vam mogu pomoći. Uređaje karakterizira širok zaslon te Multi-active Window značajka s kojom možete podijeliti sadržaja na više prozora podesive veličine kako biste istovremeno mogli pratiti svoju To-Do listu i obavljati druge zadatke bez prebacivanja iz aplikacije u aplikaciju. Tako, primjerice, istovremeno možete pretraživati web stranice, čitati mailove, shoppingirati online te praviti bilješke u svojoj listi. Dodatno, ovi uređaji dolaze s poboljšanom S Pen olovkom koja koristi algoritam za predviđanje, osiguravajući manje latencije kako bi se stvorio doživljaj pisanja sličan pisanju po papiru.

  1. Odredite prioritete

Količina zadataka s kojima se susrećemo na dnevnoj bazi često za nas mogu biti demotivirajući. To nas također može dovesti u situaciju panike u kojoj doživimo „freeze“ trenutak pa ne znamo od kuda bismo krenuli. Međutim, svi ćemo se složiti, neki zadatci su ipak važniji od drugih. Zato je uvijek dobar savjet da odredite koji su najvažniji zadatci i najprije krenete raditi na njima. To će, prije svega, dovesti do osjećaja zadovoljstva jer ste riješili one priority i najteže zadatke, ali će vam i pomoći da napredujete u svojim ciljevima i osigurati da vas ne ometaju manje hitni zadatci.

  1. Koristite tehnologiju i alate koji štede vrijeme

Neke od temeljnih prednosti suvremene tehnologije jesu brojne time-saving mogućnosti koje nam mogu pomoći u našim zadatcima. Postoje razne aplikacije i alati poput time-tracking softvera koji pomaže pratiti koliko vremena trošite na svaki pojedini zadatak te kako bi prepoznali one na koje gubite najviše vremena. To vam omogućuje da analizirate svoje vrijeme i pronađete načine da budete učinkovitiji. Jednako koristan je i task manager koji vam pomaže pratiti zadatke i rokove te omogućuje izradu popisa obaveza, postavljanje podsjetnika i određivanje prioritetnih zadataka. Osim korisnih alata, veliku ulogu imaju i pametni uređaji. Galaxy Tab S8 serija dolazi s unaprijeđenom funkcijom Dex koja prebacuje uređaj iz načina rada tableta u način rada stolnog računala te tako omogućava transparentne prozore aplikacija. Također, DeX nudi i zrcaljenje prikaza na tabletu na drugi eksterni zaslon što potvrđuje da tehnologija može biti vaš „osobni asistent“ u pretrpanom rasporedu.

  1. Primijenite Pomodoro tehniku

Jedna od poznatijih tehnika u zadnje vrijeme po pitanju time-managementa jest takozvana Pomodoro tehnika. U suštini, osnovna premisa jest da ljudi optimalnu koncentraciju zadržavaju 25 do 30 minuta, nakon čega koncentracija pada. Stoga, Pomodoro tehnika predlaže da svoje zadatke podijelite tako da ih obavljate 25 do 30 minuta u komadu bez distrakcija, nakon čega napravite pauzu od dvije do tri minute. Nakon toga prelazite na novi radni ciklus, a nakon nekoliko radnih ciklusa od 30 minuta, napravite dužu pauzu od 10-15 minuta. Ova tehnika pokazala se izrazito učinkovitom, naročito prilikom dužih zadataka, jer praveći pauze svakih 30 minuta mozgu pružate potreban odmor i tako osiguravate kvalitetno izvršavanje zadataka.

  1. Isplanirajte si vrijeme za opuštanje i odmor

Kako bi svoje zadatke mogli izvršavati na razini nužno je imati adekvatno vrijeme za odmor i opuštanje. Bilo da je riječ o provođenju vremena u prirodi, bavljenju sportom ili gledanju serija, istraživanja pokazuju kako adekvatan odmor znatno utječe na uspješnost izvršenih obaveza, ali i općenito na kvalitetu života. I upravo u opuštanju pomaže Galaxy Tab S8 serije. Opremljeni su prvim čipom od 4nm – najbržim procesorom za Galaxy tablet ikada – kao i baterijom koja podržava super brzo punjenje od 45W  te vam garantiraju fantastično opuštanje uz gejmanje ili omiljeni filmski naslov. Ako ipak u svoje slobodno vrijeme volite biti kreativni, imate mogućnost stvarati digitalne remek-djela unutar Clip Studio Paint aplikacije.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0