Evo kako izgledaju neke od najljepše uređenih kupaonica na svijetu

Ako negdje u domu možete stvoriti wellness oazu, u kojoj ćete doživjeti zen i osjećati se opušteno i spokojno, onda je to kupaonica. Koliko god su dnevni boravak i kuhinja mjesto okupljanja te zato dobivaju veću pažnju prilikom uređenja interijera, i prostori koji služe za relaksaciju poput spavaće sobe i kupaonice jednako su bitni, stoga ih ne treba zanemariti. Iako je kupaonica primarno funkcionalno mjesto, to ne znači da ona ne može biti i jedna od najljepše uređenih prostorija u stanu, a ako nam ne vjerujete, možete zaviriti u najnovije izdanje izadavčke kuće Rizzoli pod nazivom “The Ultimate Bath”.

Riječ je o coffee table knjizi u kojoj se nalaze fotografije nekih od najljepših kupaonica diljem svijeta, a koje je u ovom izdanju sažela autorica Barbara Sallick. U posljednje vrijeme trendovi u uređenju doma fokusirani su na to da se u prostorijima stvara osjećaj ugode, opuštenosti i wellbeinga, a kupaonica je jedna od glavnih prostorijama u kojima se to može postići.

Upravo su luksuzne kupaonice, koje djeluju kao da se nalaze u ponaboljim hotelima i spa centrima, bile inspiracija Barbari Sallick prilikom stvaranja nove knjige “The Ultimate Bath”. Kronika elegantno uređenih kupaonicama s mramorom, šarenim tapetama ili, pak, mozaik pločicama prava je oda najprivatnijem kutku u svačijem domu i dokaz da, bez obzira na to što tamo zalazite samo vi, kupaonica zaslužuje biti originalna i jedinstvena. Većina ovih prostorija ima klasične elemente koji ne mogu dosaditi, no oni su u interijer integrirani na zanimljiv način.

Od onih u neutralnim tonovima preko onih maksimalističkih, ukrašenih ekstravagantnim materijala pa sve do kupaonica sa samostojećim kadama s pogledom na šumu, vrtove ili pustinju, ova je knjiga prepuna inspiracije za one koji se trenutačno bave preuređenjem ili stvaranjem svojeg doma. U knjizi su okupljeni luksuzni radovi nekih od najboljih arhitekata i arhitektonskih studija na svijetu poput Commune i Suzanne Kasler, a mali dio toga može se pregledati i online.

Vizualno nevjerojatno privlačno i inspirativno izdanje, s više od 270 stranica, dostupno je za kupnju po cijeni od 60 američkih dolara, a predstavlja jednu od onih coffee table knjiga koju ćete često uzeti u ruke u potrazi za nadahnućem.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram (Rizzoli)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0