Essie Ballet Slippers: Lak za nokte koji nema konkurenciju

Essie Ballet Slippers među najpopularnijim je i najprodavanija nude nijansa laka za nokte već desetljećima. Svakoga se sata na svijetu prodaju 34 bočice ovog kultnog laka, a gotovo da nema zvijezde koja je nije nosila, od Jennifer Lopez, Barbare Streisand, Kim Kardashian West i Emme Stone pa sve do kraljice Elizabete, koja mu je vjerna od 1989. godine.

Blijedo ružičasta boja koja odgovara svakom tenu, postala je sinonim za siguran izbor manikure te konstantni bestseller i jedina neutralna nijansa koja je dosegla kultni status. Nemamo često priliku predstavljati lak za nokte s poviješću, pa ako vas zanima kako je baš ova boja postala nezaobilazna, nastavite čitati!

Essie Weingarten, osnivačica branda Essie, lansirala je liniju lakova za nokte 1981. godine. Kako bi dala dobar vjetar u leđa svom tek osnovanom biznisu, spakirala je kovčege pune laka za nokte te se zaputila u Las Vegas. Grad pun plesačica, konobarica, turista i ljudi u industriji zabave generirao je velike količine novca. Samim time, “grad grijeha” bio je pun salona s klijentelom na koju je ciljala, pa je upravo zato bio idealno mjesto za prezentaciju 12 boja koje su se tada nalazile uponudi. Prve tri boje bile su Bordeaux, bogata tamno crvena boja, Blanc, oštra bijela boja te Baby’s Breath, nježna bijela nijansa kreirana kako bi odavala dojam francuske manikure. Sve tri boje i danas su dio stalne postave lakova te neke od najprodavanijih.

 

U želji da oda počast svom djevojačkom ritualu s majkom odlučila je, godinu kasnije, kreirati lak za nokte u nijansi Ballet Slippers. Naime, svake subote, ako bi Weingarten briljirala na satu baleta, majka ju je za nagradu odvela na uljepšavanje i manikuru. Pa je tako, slaveći nježnu ženstvenost baleta i baletnih papučica, Weingarten je kreirala jednako nježan, ženstveni lak. Lak je lansiran 1982. godine i od tada mu popularnost ne pada. Osvojio je brojne nagrade, a upišete li naziv ovog laka u Google tražilicu, naići ćete na više od 50 tisuća recenzija s najboljim ocjenama. Poprilično dobar uspjeh za jednu malenu bočicu laka za nokte, zar ne?

Meghan Markle nosila ga je na vjenčanju s princom Harryjem, što nije jedina poveznica ovog nenametljivog laka s britanskim dvorom. Legenda kaže da je davne 1989. godine frizer kraljice Elizabethe zatražio je da se bočica ovog svijetlog, gotovo prozirnog ružičastog laka pošalje u Buckinghamsku palaču. Poznata po preziranju bilo kakvih šarenih lakova jer ih smatra vulgarnima, engleska je kraljica Ballet Slippers dočekala s oduševljenjem te je od tada upravo ova nijansa njezin jedini izbor.

Sama boja dovoljno je pigmentirana da ujednači sve nedostatke ili nedosljednosti na ploči nokta te dovoljno prozirna da bude gotovo prilagodljive naravi i pristaje svim tonovima kože. Sjajni završetak ostavlja nokte uglađenima i finima, dok kraći prsti vizualno izgledaju malo duže.

Idealna pomalo prozirna ružičasta nijansa dočarava nježnu, gracioznu ružičastu sa staromodnom, gotovo nostalgičnom ženstvenošću.

Iako je prošlo gotovo 40 godina, a nude i neutralne nijanse laka danas postoje u raznim nijansama i podtonovima, ovaj lak nema konkurencije. Uvijek smatran sigurnim izborom – Ballet Slippers, koji je odavno prešao brojku od 10 milijuna prodanih bočica, čest je gost na vjenčanjima, slavljima, crvenom tepihu i billboardima. Lak koji je sve samo ne ekscentričan i pomodan te djeluje nježno, jednostavno i prirodno, pa je upravo zato onaj kojem se okrećemo kada želimo imati delikatnu i elegantnu manikuru.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: @drybarlondon, whowearwhat, Pinterest

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0