Erotizirana flora i fauna kao motiv nove kolekcije hrvatskog brenda E.A. 1/1  S.V.

Umjetnik i dizajner Silvio Vujičić na KONTEJNER-ovom međunarodnom trijenalnom  Touch  Me festivalu, predstavit će jedinstvenu modnu kolekciju brenda E.A. 1/1  S.V. naziva “The Lilies Series”.

Kolekcija majica i hoodieja posebno razvijena za izložbu Touch Me i festivalski pop-up dućan, inspirirana  je botaničkim  crtežima Les Liliacées, slikara Pierre-Joseph  Redoutéa, objavljenima između 1802. i 1816. godine, a razvijena je specifičnim dizajnerskim postupkom.Odjevni predmeti iz kolekcije “The  Lilies  Series” prožeti  su izvezenim crtežima erotizirane flore i faune te pigmentom nastalim ubrizgavanjem cvjetova bijelog ljiljana u organske i mineralne otopine.Pigment je novonastala boja koja se uz pomoć prozirnog silikona koji je postao prepoznatljiv dio kolekcija brenda, trajno aplicira na pamučnu bijelu majicu. Dizajner Silvio Vujičić u “The Lilies Series” stvorio je zbirku  kurioziteta u kojoj isprepliće suvremene dizajnerske procese i simboličku povijest umjetničkog stvaranja.

Kolekcija će se moći razgledati u sklopu Touch  Me festivala koji se od  17.  rujna  do  3.  listopada održava u industrijskoj HALI V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

U  jeku  krize  i  zabranjenih  dodira  na šestom izdanju festivala će se kroz izložbe, performanse, diskurzivni program, razgovore s umjetnicima, filmski program i radionice istraživati nove oblike suživota između živih bića, prirode  i  tehnologije. Renomirani  umjetnici koji stvaraju na granici  umjetnosti, znanosti i tehnologije predstavit će svoje radove na do sada najvećem međunarodnom trijenalu.

Fotografije: Ivan Slipčević

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0