@anoukyve

Elsa Peretti x Tiffany & Co. Bone Cuff, narukvica koju nose žene sa stilom

Neki komadi nakita su vječni, a među te se ubraja i Bone Cuff za koji je zaslužna dizajnerica Elsa Peretti. To je komad koji nećete vidjeti na svima, ali na ženama na kojima ga uočite, uočit ćete i njihov fantastičan stil. Narukvica zanimljivog oblika Bone Cuff nastala je prije više od 50 godina, a ujedno je moćna, ženstvena i jednostavna za nošenje jer je ovaj revolucionaran dizajn kreiran kako bi se mogao nositi na lijevom i desnom zapešću – statement narukvica posebno je kreirana za lijevu i desnu ruku kako bi zaista savršeno sjela uz ruku i postala jedno s tijelom.

@rikkekrefting

Dizajnerica je 1974. godine došla u draguljarsku kuću Tiffany & Co. i donijela je revoluciju ne samo u taj brend, već u svijet nakita. Kad je njezina debitantska kolekcija za kuću predstavljena, rasprodana je u jednom danu, a Peretti je svojim dizajnom dala luksuz jednom jednostavnom materijalu: srebru, i to preko noći. Dizajnerica je inspiraciju pronašla u posjetu kapucinskoj kripti u Rimu dok je bila djevojčica te vremenu provedenom u Barcelonu u kojoj ju je nadahnula Casa Milà Antonija Gaudija.

@marimikh

Njezin Bone Cuff u srebrnoj varijanti i dalje je na cijeni, iako je riječ o komadu nakita koji se nalazi među onima s najnižom cijenom u brendu. Posebna estetika koju je njegovala i utkala u dizajn ove cuff narukvice vinula je ovu dizajnericu u zvijezde, a njezin je komad postao znak prepoznavanja žena sa stilom koje ne vole flashy nakit.

@lemanm

Iako je riječ o suptilnom dizajnu koji je namijenjen da se stopi s tijelom, narukvica privlači pažnju zanimljivim skulptularnim i organskim oblikom, a zaista je riječ o komadu koji nema konkurenciju. Dizajn ove cijenjene pionirke obožavaju holivudske dive poput Lize Minelli, Catherine Deneuve i Angeline Jolie, a narukvica je u međuvremenu dobila i nove verzije.

@anoukyve

Uz srebrnu varijantu, dostupna je, naime, i u verzijama od 18-karatnog žutog i ružičastog zlata, kao i od bakra s crnim finišem, a prije nekoliko dana predstavljena je i ona s bijelim finišem koja je odmah privukla pažnju brojnih minimalistica. Narukvica Bone Cuff dostupna je u manjoj i srednjoj verziji, a može se nositi kao dio kompleta s većom narukvicom na drugoj ruci, iako je dovoljno efektna i kad se nosi sama.

Kreacija je i danas, 50 godina od nastanka, nevjerojatno moderna i tražena, a srebro je od nastanka ove narukvice dobilo novi, uzvišeni status. Namijenjena je da se nosi svakodnevno, uz oversized košulje i pletivo, ali će izgledati fantastično i u svečanim prilikama kad može senzualno krasiti golu ruku. Ergonomski oblikovana, chic i jedinstvena, ova je kreacija vječni komad nakita namijenjem modernim i samouvjerenim ženama, koja se tijekom vremena nije puno mijenjala, osim što je izrađena od drugačijih materijala.

@looxlikecarrie

Cijena ovog kultnog komada nakita kreću se od 650 američkih dolara, koliko ćete morati izdvojiti za manju crnu verziju preko 950 dolara za najnoviji bijeli model srednje veličine pa sve do srebrnih modela čija je cijena 1400 odnosno 1700 dolara za veći Bone Cuff.

Medium Bone Cuff in 18k GoldSmall Bone Cuff in 18k GoldMedium Bone Cuff in 18k Rose GoldSmall Bone Cuff in 18k Rose GoldSmall Bone Cuff in Sterling SilverMedium Bone Cuff in Sterling SilverMedium Bone Cuff in Black Finish over CopperSmall Bone Cuff in Black Finish over CopperMedium Bone Cuff in White Finish Over Copper

Za modele izrađene od žutog i ružičastog 18-karatnog zlata trebali biste izdvojiti više od 10 tisuća dolara, s obzirom na količinu ovog plemenitog metala koji je potreban za kreiranje kultne narukvice. U galeriji iznad pogledajte sve verzije Tiffany & Co. Elsa Peretti Bone Cuff narukvice.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Tiffany, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0