Dvije Australke u Zagrebu su otvorile Oak & Olive, showroom za uređenje doma koji morate posjetiti. Razgovarali smo s njima!

Vrlo često čujemo kako Hrvati nižu uspjehe u svijetu. Odlaze u inozemstvo i započinju neke nove karijere i otkrivaju svoju strast i ostvaruju snove van granica zemlje. No, jednako tako, kao da sve više slušamo i o strancima koji ovdje dolaze i pokreću svoje priče. Jednu smo takvu priču nedavno zamijetili na društvenim mrežama i zagolicala nam je um nakon što smo shvatili da se radi o dvije Australke koje Zagrebu donose nešto novo.

Oak & Olive novi je zagrebački showroom koji se smjestio u strogom centru grada, točnije u Gundulićevoj ulici, a tamo možete pronaći pomalo egzotične dodatke za uređenje doma. Odlučili smo ugostiti u razgovoru ove dvije Australke i otkriti kako je to pokrenuti posao u Hrvatskoj, zašto su to odlučile napraviti u Zagrebu i zašto biste trebali posjetiti ovaj presladak prostor u Gundulićevoj. U nastavku teksta saznajte što su nam sve otkrile.

 

MAGME: Drage Elisha i Marie – zadovoljstvo nam je s vama razgovarati. Možete li se molim vas ukratko predstaviti?

Elisha Jelčić: Marie i ja, osim što smo suosnivačice brenda Oak & Olive, majke smo troje djece i preselile smo se iz Australije u Zagreb. Naš prvi susret dogodio se u Zagrebu, gdje smo unatoč različitim stilovima, otkrile zajedničku strast prema putovanjima i dizajnu interijera. Ta raznolikost stvara harmoničnu ravnotežu unutar brenda Oak & Olive.

MAGME: Kako je došlo do toga da ste se odlučile iz Australije preseliti u Hrvatsku?

EL: Za naše je obitelji to bila velika promjena životnog stila. Zagreb ima lijep ritam i ravnotežu životnog stila. Lijepo je ostaviti iza sebe pritisak i brzi ritam način života Sydneya i Melbournea.

MAGME: Kad se rodila ideja za osmišljavanjem projekta i showrooma Oak & Olive – jeste li ga pokrenule još u Australiji ili tek prilikom dolaska u Hrvatsku?

EL: Marie i ja smo se upoznale u Zagrebu. Ideja se oblikovala nakon mnogih razgovora o tome što smo primijetile da nedostaje i tako je nastao Oak & Olive. Ideja za otvaranjem showrooma bila je pružiti osobno našim klijentima.

MAGME: U vašoj smo selekciji pronašli egzotične i unikatne komade za uređenje doma – odakle ljubav prema interijerima?

EL: Obje smo već dugi niz godina zainteresirane za dizajn interijera i volimo biti kreativne. To je zabavan način izražavanja i davanja osobnosti prostoru. Vjerujemo da dom treba odražavati vašu jedinstvenost i biti ispunjen predmetima koje volite. Zato smo željeli uvesti komade u Oak & Olive koji su malo egzotičniji i umjetnički izrađeni.

MAGME: Na koji način odabirete selekciju komada koje imate u ponudi?

EL: Marie i ja osobno biramo sve ponuđene komade. Zaista smo željele kuriranu kolekciju predmeta koja se razlikuje od onoga što se trenutačno nudi drugdje.

MAGME: U selekciji komada se posebno izdvajaju Marokanski tepisi – koja je njihova posebnost?

EL: Odabrale smo tri stila marokanskih tepiha koji odgovaraju svačijem stilu. Beni Ourain krase prirodne nijanse, a geometrijski uzorci šapću eleganciju u svaki prostor. Boujaad predstavlja živahne boje i uzorke koji spajaju tradiciju i moderan šarm te se definitivno radi o izvrsnom komadu koji privlači pažnju u svakom domu. U konačnici, Zanafi Kilim berbersko je remek-djelo koje spaja teksture i zemljane tonove.

Marokanski tepisi su cijenjeni zbog svog jedinstvenog dizajna, tradicije ručne izrade s prirodnim materijalima i sposobnosti da upotpune različite stilove, pružajući toplinu i kulturnu važnost svakom prostoru. Svaki tepih je ručno izrađen s velikom pažnjom od žena iz tih krajeva, tijekom šest mjeseci truda. Svaki komad je umjetničko djelo i tradicija koji unose karakter u vaš dom.

MAGME: Koliko je izazovno kao stranac pokrenuti posao u Hrvatskoj?

EL: Pokrenuti posao svakako je izazovno, puno toga učimo kroz sami proces. Procedura je vrlo različita od one u odnosu na Australiju, u Hrvatskoj ima puno više administracije. Unatoč mnogim preprekama, postajemo jače i otpornije na takve vanjske aspekte nadajući se da će naš trud biti nagrađen.

MAGME: Kako vam se sviđa život u Hrvatskoj do sad – koje su sličnosti a koje razlike?

EL: Obožavamo život u Hrvatskoj. Unatoč razlikama i izazovima, osjećamo se kao kod kuće. Naše obitelji su se obje smjestile i imamo odličnu ravnotežu života. Tijekom godina, ponuda u Zagrebu postala je raznovrsnija, primjerice, raznolikost hrane koja je dostupna. Iako je ponuda veća iz godine u godinu, još je uvijek to nemjerljivo s izborom u Australiji i upravo smo zato otvorili Oak & Olive kako bismo obogatili Zagreb nekim drugim kulturama.

MAGME: Za kraj – kako naši čitatelji mogu posjetiti vaš showroom?

EL: Svi naši proizvodi koje možete otkriti na našoj službenoj stranici, mogu se vidjeti uživo u našem showroomu na Gundulićevoj ulici 22A u Zagrebu. Veselimo se vašem posjeti!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0