Dress App Green je nova platforma za kupovinu i prodaju second hand odjeće, modnu inspiraciju i kreiranje osviještene zajednice

Moda je dio naših života i vjerno pratimo nove trendove, no ipak uvijek stavljamo kvalitetu ispred kvantitete, a održivost za nas nije samo još jedna popularna riječ koja se često koristi, već način života. Cilj nam je uvijek kupovati kvalitetne komade koji će dugo trajati, a nakon nošenja odjeću ne bacamo već preprodajemo ili poklanjamo. Upravo zato smo u redakciji oduševljene činjenicom da je u posljednje vrijeme hrvatsko tržište bogatije za nekoliko aplikacija za second hand i slow fashion.

Jedna od novih platformi, Dress App Green, se ističe po tome što se ne radi o još jednoj aplikaciji, odnosno stranici, za preprodaju robe, već i mjestu na kojem možete doći po inspiraciju za odijevanje i više nalikuje društvenoj mreži.

Maja Pulić

Osnivačica Maja Pulić nas je oduševila idejom o aplikaciji dok je još bila u fazi razvoja. Osvojila nas je svojim entuzijazmom i načinom na koji pristupa ovom projektu, pogotovo jer je njoj od samog početka najvažnije našem tržištu ponuditi pristup vintage i second hand aplikaciju koja više nalikuje “zelenom Instagramu” nego platformi za preprodaju odjeće. Ideja nije samo preprodaja, već inspiracija i kreiranje jednog održivog društva, kao i povezivanje s korisnicima koji su nam slični.

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Pavic (@ivana.pavic)

Aplikacija je nedavno prošla fazu testiranja i sada je napokon dostupna svima, putem pametnih telefona, u Google Play i App Storeu.

Ono što već na prvu osvaja u aplikaciji je upravo dojam društvene mreže, a ne aplikacije za kupovinu.

Na samoj naslovnoj stranici slogan #YourPlaceToSlowDown poručuje da je ovo mjesto na kojem nije važno pratiti svaki trend, već usporiti i inspirirati se. Iako se radi o aplikaciji za kupovinu, odnosno prodaju, ova platforma zapravo poziva svoje članove na promišljenu kupovinu, odnosno održivi pristup modi.


Iz Dress Appa kažu da #nemoraskupitsve i time zapravo otkrivaju svoju svestranost. Osim same kupovine, cilj je da aplikacija potakne i inspirira na mogućnost posudbe, najma, prenamjene, popravljanja odjevnih komada, ponavljanje outfita, odnosno općenito izgradnje stila. Ovo je iznimno zanimljiv, holistički pristup održivoj i cirkularnoj modi.

Dok se ostale aplikacije ili stranice za preprodaju odjeće fokusiraju isključivo na kupnju i prodaju, Dress App Green educira članove i gradi jednu novu osviještenu zajednicu.

Svaki artikl u aplikaciji, uz fotografije i opis, sadrži i kategoriju pod nazivom #SlowFashionBigImpact, odnosno informaciju koliko se kupnjom i prodajom tog artikla doprinosi očuvanju okoliša kroz uštedu vode i emisije CO2. Ta informacija nalazi se i na korisničkom profilu, tako da svaki posjet vlastitom profilu podsjeća na to koliko smo uštedjeli vode i CO2 kupovinom artikala putem ove aplikacije i motivira na skupljanje dodatnih “bodova”.

Unique Me je nešto što smo već mogli vidjeti prilikom kupovine na nekim poznatim online dućanima u kojima unosimo svoju veličinu i mjere kako bi lakše pronašli artikle koji nam odgovaraju veličinom, no ovdje je dodatna prednost to što se unose i neke preferencije stila kao i način nošenja odjeće. Nakon unošenja preferencija i mjera, Unique Me dio prikazuje samo artikle koji odgovaraju željenim dimenzijama i stilu i kupcu je pogledom na taj prozorčić lako usporediti svoje mjere sa onima prodavatelja i procijeniti kako će mu pristajati njegovi artikli s obzirom na različitu visinu, oblik tijela i stil nošenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DressApp.GREEN (@dressapp.green)

Proces registracije i kreiranja profila je jako jednostavan, poput kreiranja društvene mreže, a već kroz registraciju je jasno da je aplikacija potpuno besplatna dok nešto ne prodate preko nje. S obzirom na to da se radi o premium usluzi koja snosi dio odgovornosti za narudžbu, od prodanog artikla Dress App zadržava 10 posto iznosa. Sam proces kupnje i plaćanja je iznimno siguran uz platformu za plaćanje koji čuva uplatu kupca dok ne preuzme i provjeri artikl, a prodavatelju jamči da će dobiti uplatu za svoj artikl te da jednostavno prati svoju zaradu. Dodatnu sigurnost ulijeva činjenica da ako želite vratiti artikl koji ste kupili, ako je artikl drukčiji od opisanog, nije originalan i slično, Dress App na sebe preuzima trošak vraćanja artikla prodavatelju i odriče se provizije za tu prodaju.

Aplikacija je tek započela s radom, a već je vidljiv taj odmak od klasičnog modela preprodaje i veći fokus na inspiraciju, pa iz Dress Appa najavljuju da će u budućnosti biti još veći naglasak na outfitima i odjevnom moodboardu koji može u bilo kojem trenutku poslužiti kao inspiracija za odijevanje.

Ovoj zanimljivoj modnoj destinaciji svakako nije cilj ostati samo aplikacija za preprodaju, već joj je konačni cilj graditi zelenu i osviještenu zajednicu koja voli kvalitetne odjevne komade. Već u prvih nekoliko dana rada ove aplikaciji moguće je naći nakit s pozlatom, dizajnerske pulovere ili vintage Levisice po prihvatljivim cijenama od 10 do 20 eura , a sigurni smo da će mnogi na ovoj adresi pronaći omiljenu lokaciju za iznajmljivanje ili posudbu odjeće, za pronalazak inspiracije za odijevanje ili, pak, uloviti savršeni vintage dizajnerski komad koji su oduvijek htjeli.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Privatna arhiva, Dress App Green, Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0