Draguljarska kuća Damiani i Mamić 1970 predstavili ekskluzivnu izložbu high jewelry nakita

Renomirana tvrtka Mamić 1970 i talijanska draguljarska kuća Damiani, bili su domaćin ekskluzivne izložbe i večere u hotelu Esplanade Zagreb kojom su obilježili partnerstvo dva brenda koja dijele iste vrijednosti, strast za izvrsnošću i dugu tradiciju. Proslava je također označila uvod u nadolazeću stotu obljetnicu brenda Damiani, ujedno jednu od rijetkih međunarodnih tvrtki za izradu nakita koja je u vlasništvu obitelji, danas pod vodstvom treće generacije.

U Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar-u organizirana je jedinstvena “High Jewelry izložba” za cijenjene goste koja je objedinila neke od najvrjednijih remek dijela poput Masterpiece komada kolekcije “Emozioni”, “Gemme”, “Notte di san Lorenzo” i “Special Classica”. Kreiran je i poseban dio koji je prikazivao proces i materijale korištene za ručnu izradu najpoznatije Damiani kolekcije, “Belle Époque”. Uz High Jewelry nakit, uzvanici su uživali i u istraživanju dragulja iz njihovih kultnih linija.

 

Također, kroz niz storytelling panela ispričane su priče o bogatoj tradiciji obitelji Damiani koja traje od 1924., vrhunskoj izradi nakita i pažljivoj selekciji materijala. Prikazane su i svjetske zvijezde poput Eve Longorije, Gwyneth Patrol, Jennifer Aniston i Sophie Loren, koje su odabirale Damiani za najsvečanije trenutke.

 

Svaki Damiani dragulj sažima sinergiju između kreativne intuicije, upotrebe visokokvalitetnih dragulja i vješte izrade majstora zlatara, a to nevjerojatno umijeće nagrađeno je s čak 18 međunarodnih nagrada Diamonds, svjetskog Oscara za nakit. Na izložbi je predstavljena majstorska kreacija “Bloody Mary”, koja je 1986. godine osvojila drugu međunarodnu nagradu Diamonds.

Maria Tudor bila je inspiracija za ovu raskošnu ogrlicu koja podsjeća na ovratnik haljina iz šesnaestog stoljeća. Dvanaest mjeseci je bilo potrebno kako bi se zlato oblikovalo u valove te postavilo 1121 dijamant briljantnog i baguette reza kako bi metal izgledao nježno i mekano poput platna.

 

Večer je protekla u intimnom druženju uz isprobavanje impresivnih remek-djela te uz cijenjeno društvo gospodina Giorgia Damiani, potpredsjednika draguljarske kuće Damiani, i gospodina Pere Mamića, vizionarskog osnivača tvrtke Mamić 1970. Nakon jedinstvene izložbe, gospodin Giorgio Damiani izrazio je srdačnu zahvalnost na nepokolebljivoj podršci partneru i dugogodišnjim klijentima koji nastavljaju podržavati njihov rad kroz godine postojanja. Hrvoje Luka Mamić, brand manager i član druge generacije obitelji Mamić, pridružio se zahvalama te iskazao ponos što je upravo Mamić 1970 odabrani partner na Hrvatskom tržištu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0