Djela iz njujorškog Metropolitana Samsung donosi u vaš interijer kroz The Frame televizore

Od Van Gogha do drevnog Egipta, korisnici platforme Samsung Trgovina umjetninama mogu birati između 38 umjetničkih djela

Samsung Electronics najavio je suradnju s njujorškim Muzejom umjetnosti Metropolitan (Met) kako bi vjerodostojno prikazali neka od najcjenjenijih umjetničkih djela na The Frame televizore. Odabir kultnih umjetničkih djela predstavljen je na platformi Samsung Trgovina umjetninama koja omogućuje korisnicima da transformiraju izgled svakog prostora prikazivanjem više od 2.300 umjetničkih djela, uključujući radove najpoznatijih umjetnika, muzeja i stručnjaka iz industrije.

Korisnici platforme Trgovina umjetninama mogu birati između 38 djela iz širokog spektra čuvenih kustoskih odjeljenja Met muzeja, uključujući američku, azijsku, egipatsku, europsku, islamsku umjetnost, ali i mnoge i druge. Umjetnička djela odabrala je Daria Greene, kustosica platforme Samsung Trgovina umjetninama. Ponuda sadrži digitalne reprodukcije visoke rezolucije poznatih umjetničkih djela iz različitih kultura i vremenskih razdoblja, a radovi su trenutno izloženi u muzeju Met u New Yorku.

Korisnici platforme u svom domu mogu izložiti omiljena umjetnička djela, kao što su: Baletska proba na bini Edgara Degasa (oko 1874.); Suncokreti Vincenta Van Gogha (1887.); Mrtva priroda s jabukama i loncem jaglaca Paula Cézannea (oko 1890.); i Cirkuska parada Georgesa Seurata (1887./1888.). Korisnici The Frame televizora također mogu izložiti drevne artefakte kao što je egipatsko Horusovo okoli Wedjat (oko 1070.– 664. pr. Kr.) i srednjovjekovna blaga poput Jednorog počiva u vrtu (1495.–1505.), poznate francuske i južnonizozemske tapiserije iz serije Lov na jednoroga. Slavna japanska umjetnička djela kao što su Pod mostom Mannen u Fukagawi Katsushike Hokusaija (oko 1830.–1832.) te Koncizne ilustrirane biografije redovnika Nichirena Utagawe Kuniyoshija: Smirivanje olujnog mora u Tsunodi u progonstvu na otoku Sado (1835./1836.), također se mogu prikazati na The Frame televizoru. Kolekcija sadrži i nekoliko povijesno značajnih američkih djela poput Washington prelazi rijeku Delaware umjetnika Emanuela Leutzea (1851.).

Od svog osnutka 1870. godine, Met je posvećen donošenju umjetnosti i kulture u svakodnevni život posjetitelja i umjetničkih entuzijasta diljem svijeta. Naša suradnja s tvrtkom Samsung pokreće ovu misiju na nov i moderan način, omogućujući korisnicima da u vlastitom domu uživaju u kultnim umjetničkim djelima iz kolekcije Met muzeja. Dok korisnici istražuju ponudu i biraju umjetnine za izlaganje, ovaj program će stvoriti novi dijalog o umjetnosti, kreativnosti i tehnologiji“, rekao je Josh Romm, voditelj globalnog licenciranja i partnerstva, Met.

Cilj Meta da kroz svoje kolekcije predstavi nove ideje i neočekivane veze kroz vrijeme i kulture savršeno se uklapa u partnerstvo sa Samsung Trgovinom umjetninama, jednom od najvećih digitalnih platformi te vrste. Prikazivanjem djela, iz muzeja i umjetničkih galerija diljem svijeta, korisnicima The Frame televizora u 42 zemlje, Samsung Trgovina umjetninama istražuje stoljeća umjetnosti, od starih majstora kao što su Botticelli, Leonardo, Goya i Van Gogh, do suvremenih umjetnika kao što je Shinique Smith i mnogi drugi kroz raznolik mjesečni program.

“Ponosni smo na suradnju Samsung Trgovine umjetninama s Muzejom umjetnosti Metropolitan jer ćemo svjetski poznata umjetnička djela dovesti u milijune domova diljem svijeta. U tvrtki Samsung neprestano radimo na redefiniranju doživljaja zabave kroz tehnološke inovacije te nas veseli partnerstvo s takvom kultnom institucijom kako bi korisnicima po prvi put omogućili uživanje u kulturnom blagu Met muzeja, putem modernog digitalnog platna i iz udobnosti njihova doma“, rekao je Sang Kim, izvršni potpredsjednik i generalni direktor poslovanja za Sjevernu Ameriku, Samsung Electronics.

Samsung Trgovina umjetninama je dostupna isključivo na Samsung The Frame 4K pametnom televizoru koji sadrži velik broj nijansi boja i okvir, osiguravajući živopisan i realističan prikaz gledanog sadržaja kada je uključen, a remek-djelo kada je isključen. Njegov matirajući zaslon značajno smanjuje refleksije svjetlosti kako bi se dobila završna obrada slična platnu – savršena za izlaganje digitalnih umjetničkih kolekcija s platforme Samsung Trgovina umjetninama zajedno s osobnim fotografijama. Korisnici mogu birati između različitih TV okvira, koji podsjećaju na okvire za slike, a sve kako bi prilagodili svoj prostor. Osim toga, mogu nadograditi tanki zidni nosač na automatski okretni zidni nosač koji omogućava okomit i vodoravan prikaz sadržaja. Tako se sva umjetnička djela mogu prikazati točno onako kako je umjetnik zamislio.

O PLATFORMI SAMSUNG TRGOVINA UMJETNINAMA

Samsung Trgovina umjetninama, najveća svjetska umjetnička platforma za televizore, omogućuje korisnicima The Frame televizora tvrtke Samsung da neprestano transformiraju svoj prostor s više od 2.300 digitalnih umjetničkih djela od 800 umjetnika u suradnji sa svjetski poznatim muzejima, galerijama i vodećim e-trgovinama umjetnina. Samsung Trgovina umjetninama promišljeno njeguje kolekcije digitalne umjetnosti kako bi zadovoljili svačiji ukus, od djela nadahnutih praznicima do slika starijih majstora poput Botticellija i Leonarda, kultnih umjetnika poput Dalija i Van Gogha te suvremenih stvaratelja poput Codyja Cobba, Saya Woolfalk I Shinique Smitha.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0