Koliko boca mineralne tjedno kupite? Ako ste poput nas i svakodnevno konzumirate vodu s mjehurićima, onda smo sigurni da će vas oduševiti vijesti da mineralnu možete napraviti u vlastitoj kuhinji, i to uz pomoć stylish karbonatora kojeg nećete morati skrivati u svojoj kuhinji. Ne samo da ćete ovim dizajnerskim proizvodom updateati svoju kuhinju i život, već ćete koristiti puno manje plastike i time činiti dobro i planetu na kojem živimo.

Brend Aarke prije sedam godina osnovali su Carl Ljungh i Jonas Groth, a proglašavaju se dizajnerskim kolektivom koji kreira svakodnevne potrepštine u rafiniranom stilu s ciljem redefiniranja svijeta kućanskih aparata. Jer zašto ne bi nešto što je funkcionalno, kao što je njihov karbonator, izgledalo najljepše što može? U kategoriji proizvoda koje su ostali dizajneri zanemarili, Aarke ostavlja svoj trag, stvarajući kvalitetne i dugotrajne aparate od premium materijala i s unikatnim dizajnerskim pristupom.

Mišljenje dizajnera koji su stvorili Carbonator II je to da se taj apart, a i njemu slični, koriste minimalno nekoliko minuta svaki dan, pa zašto se u tim trenucima ne bi u potpunosti uživalo. Kako bi postigli točno to, četiri godine proveli su u istraživanju materijala i dobavljača kako bi njihov proizvod izgledao odlično i bio dugotrajan i user-friendly. Minimalistički izgled na koji su iznimno ponosni, materijali zbog kojeg karbonator nikad nećete morati zamijeniti novijim modelom (vjeruju u popravljanje, a ne mijenjanje s novim te prenošenje s koljena na koljeno, baš kao da je riječ o vintage automobilu ili satu) i napredna tehnologija ovog aparata zaslužni su stvaranje ukusne vode s mjehurićima u kućnoj radinosti.

Švedski brend svojim proizvodom potiče na održivi način života i očuvanje prirode i to uz potpunu jednostavnost korištenja. Naime, morate samo napuniti bočicu koju dobijete s aparatom s običnom hladnom vodom, pričvrstiti je za aparat, spustiti polugu i to je to, u samo nekoliko sekundi, spremni ste za konzumiranje vode oplemenjene s CO2.

Carbonator II dostupan je u šest verzija – za one od nehrđajućeg čelika, u bijeloj i mat crnoj boji morat ćete izdvojiti 199 eura, dok atraktivne varijante u boji mesinga, bakra i crnog kroma koštaju 219 eura. Aparat je kompatibilan s CO2 cilindrima svih poznatijih brendova, a u ponudi brenda Aarke nalaze se i kapljice za okus uz pomoć kojih, primjerice, svojoj vodi možete dodati aromu kao i poseban tonic koji vam može poslužiti za pomoć u pripremanju gin & tonic koktela.

Fotografije: Aaarke