Diesel predstavio svoju najznačajniju kolekciju traperica do sad – od recikliranih materijala!

Traper je srž DNA brenda Diesel od 1978. godine. Koliko god je traper nasljeđe identitet brenda, to je kategorija koja zahtjeva stalne inovacije, preispitavanje i evoluciju kako bi se zadržala kreativnost, relevantnost i orijentiranost prema budućnosti. Diesel Rehab Denim prvi put je predstavljen u pojedinim ključnim komadima prikazanim na Dieselovoj reviji za FW22, a opsežnija kolekcija lansirana je za Pre–Spring 2023.

S kružnim pristupom u partnerstvu sa stručnjakom za održivost tkanina tvrtkom Tejidos Royo, Diesel Rehab Denim predstavlja Dieselovo najznačanije postignuće do sada, u smislu održivosti. Uključivanjem ostataka iz Dieselovog vlastitog otpada, dobivenog rezanjem materijala u proizvodnom procesu, svaki odjevni predmet je izrađen od 100 posto recikliranog pamuka i recikliranog elastana iz predpotrošačkog otpada miješanog s Tencel ™ Lyocell s REFIBRA tehnologijom. Dry Indigo® Tehnologija je inovativna tehnika procesa bojenja trapera s nultom potrošnjom vode što drastično smanjuje količinu kemikalija i energije koja se koristi u procesu bojenja.

Asortiman u Pre-Spring 2023 kolekciji sastoji se od tri različita pranja – Fade Out, Bleach i Shadow koja kombinira vintage indigo sa sivom. Muške i ženske siluete uključuju monster cargo hlače, predimenzioniranu bomber jaknu, trucker jakne sa zip zatvaračem i asimetričnu suknju A kroja. Dva stila traperica su niskog struka i ravnih nogavica s dekonstruiranim trompe l’oeil detaljima i neobrađenim rubovima.

Diesel Rehab Denim predstavlja reimaginaciju procesa proizvodnje trapera, odražavajući osjećaj bunta i humora u svom nazivu i dizajnu. Ipak, to je također ozbiljan odraz vrijednosti samog brenda i predanosti promicanju boljih i inovativnih praksi koje su modernije, promišljenije i odgovornije. Diesel Rehab Denim kontinuirani je proces učenja i razvoja kako bi se implementirale najučinkovitije prakse održivosti u Dieselovoj ostavštini trapera.

Diesel Rehab Denim bit će dostupan na diesel.com odabranim Diesel trgovinama diljem svijeta počevši od 13. veljače 2023.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0