Detox plan za zdravu i lijepu kožu

Kako bi koža bila hidratizirana, zategnuta i što duže mlada, najčešće posežemo za proizvodima koji kožu njeguju izvana. Tako nerijetko koristimo razne kremice i tretmane, međutim za savršenu kožu lica, ali i tijela potrebno je njegovati se iznutra- pravilnim unosom zdravih namirnica.

Dermatologinja Rachel Nazarian za Marie Claire ističe kako je najbitniji unos tekućina kako bi postigli učinak na sjaj i elastičnost kože. Osim uobičajenog pravila od 2 litre vode dnevno koje je potrebno unijeti u organizam, donosimo vam 24-satni plan unosa napitaka koji pomaže u očuvanju zdravih stanica kože i pomlađuje.

prettiskinddrink

VODA

Ništa ne čini kožu toliko svježom i mladom kao voda. Pomaže zategnuti kožu i održati elastičnost na optimalnoj razini. Dnevno se preporuča oko 2 litre vode ili 8 čaša, no za vrijeme velikih vrućina tijelo koristi više tekućine pa je i unos vode potrebno povećati kako bi se ispravno hidratizirali. Vodu je poželjno piti kroz cijeli dan.

ZELENI SMOOTHIE OD KELJA

Kelj je odlična multivitaminska namirnica za kožu. Sadrži vitamin A koji je inače jedan od sastojaka anti-ageing krema, te pomaže rastu stanica i rješavanju „stare kože“.  Također sadrži vitamin C i bakar koji su osnova za snagu kože. Zahvaljujući ovoj namirnici koža se brže regenerira i zacijeljuje. Ovaj napitak najdjelotvorniji je ukoliko ga konzumirate u jutarnjim satima.

SOJINO MLIJEKO

Sojino mliljeko prepuno je fitonutrienta, spojeva dobivanih iz biljaka koji pokazuju estrogensku aktivnost, takozvanih izoflavona. Oni čuvaju kolagen, spoj koji kožu održava mladom, a studije su pokazale kako izoflavoni mogu pomoći i protiv stavaranja bora od sunca. Minerali i proteini u sojinom mlijeku mogu smanjiti i promjene na koži kao što su tamne mrlje i promjena boje kože. Sojino mlijeko možete piti sa jutarnjom kavom.

ZELENI ČAJ

Prepun antioksidansa kao što su katehin i polifenol koji pomažu u zaštiti kože od UV zračenja, zeleni čaj smanjuje šanse za opekline na koži. Kao i drugi antioksidansi, ima blagonaklono djelovanj i pomaže smanjiti crvenilo i upale na koži. Zeleni čaj najbolje će djelovati u popodnevnim satima nakon što obavite većinu bitnih obveza u danu.

SOK OD NARA

Nar ili šipak sadrži ogromne količine antioksidansa i polienola, dvostruko više nego zeleni čaj. Fantastičan je za njegu fibroblasta, kojeg možemo nazvati „tvornicom kolagena“, u koži. Što više kolagena imamo u koži, to imamo manje bora i više elastičnost. Gustoća antioskidansa u soku od nara poboljšava tonus kože. Konzumacija soka od nara preporuča se u večernjim satima.

VODA SA KRASTAVCIMA

Već smo u nekoliko navrata istaknuli dobrobiti vode sa svježim krastavcima, te se taj jednostavni napitak već naziva čudotvornim. Ovaj napitak hidratizira kožu, ali ima i poseban učinak zahvaljujući mineralima koje sadrži poput magnezija i kalija koji pomažu održanju pH vrijednosti kože i smanjuju upale. Vodu sa krastavcima možete konzumirati cijeli dan, ali preporuča se neposredno prije spavanja za bolji učinak.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0