Depilacija šećernom pastom je nešto najbolje što možete napraviti za svoju kožu prije ljeta

Glatka i njegovana koža ono je za čime sve žene žude, ali nekako ipak više pažnje poklanjaju u toplijem periodu godine, tik prije i tijekom ljeta. Rutina njege kože tijela tada je pojačana zbog toga što napokon skidamo sve slojeve odjeće koje smo nosili tijekom hladnijeg perioda godine i otkrivamo golu kožu. Preplanulost, nahranjena koža i glatkoća bez dlačica, glavni su ciljevi tijekom ljetne sezone, a upravo je depilacija šećernom pastom jedna od stvari koju možete odraditi kako biste to i postigli.

Iako korištenje britvice mnogi smatraju jednostavnim, iz razloga što tijekom tuširanja mogu obaviti i depilaciju, dokazano je da britvica i pinceta dodatno učvršćuju korijen dlačice jer se njima uspijeva ukloniti samo vidljivi dio dlačica. Iako je to efikasno i brzo rješenje, dugoročno i nije najbolje s obzirom na to da može dovesti do urastanja dlačica. Uz to, ovakvu ćete rutinu morati ponavljati vjerojatno svaki dan.

Upravo je zato depilacija šećernom pastom idealno rješenje za pripremu nogu za ljeto jer ne samo da u potpunosti uklanja dlačice iz folikula (s korijenom) čime se usporava njihov ponovni rast, rezultati ove depilacije mogu potrajati i do šest tjedana. U taj sam se učinak i osobno uvjerila jer ne samo da su s mojih nogu nestale apsolutno sve dlačice, već je i jako dugo vremena proteklo kad sam ponovno morala na termin.

Isto tako, šećerna pasta ne sadrži nikakve kemikalije, ljepila, umjetne boje ili druge štetne sastojke te je u potpunosti organska. Riječ je o prirodnom sredstvu koje je nježno za kožu, no isto tako uklanja i najmanje dlačice i odumrle stanice kože te time čine kožu glatkom i sjajnom. Uz to, dlačice koje su mi narasle su bile prorijeđene i tanje, a iako imam zahvalnu kožu te nikad nisam imala problema s uraslim dlačicama, sugaring rješava i to jer se dlačice uklanjaju u prirodnom pravcu rasta, bez lomljenja.

Pitanje koje najčešče dobivam je – “boli li”? Moram priznati da bol na depilaciji nisam nikad osjetila, pogotovo ako se držim uputa koje nalažu da dlačice budu od oko 0.3 do 0.5 centimetara duge. Iako je to individualno, moje je iskustvo zaista pozitivno, a vjerujem da se tajna krije i u tome što sam prepuštena u ruke pravih profesionalaca. Sugared & Co. jedan je od najpopularnijih zagrebačkih salona za depilaciju, a postali su obožavani upravo zbog nježnog pristupa tijekom depilacije, velikoj pažnji koji posvećuju higijeni (apsolutno uvijek se radi sa silikonskim rukavicama na rukama), ali i brzini, koja mi je iznimno bitna.

Osim što ne moram često ići na depilaciju već je to u pravilu svaka četiri tjedna, s tretmanom depilacije čitavih nogu gotova sam u samo dvadesetak minuta, a za one s užurbanim rasporedom dobra je vijest i da se nije potrebno naručiti tjednima unaprijed, već je dovoljno rezervirati termin nekoliko dana prije na obje lokacije salona – u Varšavskoj ulici i Allegra Fitness & Wellness centru.

Ako nikad niste bili na depilaciji šećernom pastom, ono što mogu reći je da ćete biti oduševljeni brzinom, glatkoćom i njezinim trajanjem, a to će vam u konačnici biti bitnije od trenutačne neugode koju možete osjetiti tijekom samog sugaringa. Bitno je, također, da prije nego što dolazite na depilaciju ne koristite kreme, ulja ili losione za tijelo te, još jednom, da dlačice budu idealne dužine za depilaciju šećernom pastom. Jedna od najčešćih pogrešaka koje žene rade, a zbog kojih tretman može biti neuspješan, je da dođu s prekratkim ili netom izbrijanim nogama.

Ono što je iz moje perspektive najveća prednost sugaringa su mekoća i glatkoća kože, pogotovo ako nakon tretmana nanesem i aloe veru koja umiri kožu, a što se izbora salona tiče, tu definitivno pobjeđuju brzina i fleksibilnost, odnosno mogućnost da sam u samo nekoliko minuta već na kavi u gradu te da se ne moram za termin naručiti tjednima unaprijed kad još ne znam kakav će mi raspored biti.

Radno vrijeme salona također je pogodno za one koji su vječno u gužvi jer tijekom tjedna rade od 7:30 pa sve do 21, dok su subotom otvoreni od 8 do 16 sati. Vrijeme koje moram izdvojiti na odlazak na tretman zaista je kratko, a i rijetko ga moram odvojiti. Ono što bi preporučila je da zaista budete redoviti – zaista je moguće uz dugačak učinak tretmana, neovisno o tome koje je godišnje doba, jer ćete vidjeti razliku u dlačicama koje su meni u pojedinim dijelovima i u potpunosti nestale.

Sugared & Co. je odnedavno dostupan na dvije nove lokacije, u centru Zagreba u Varšavskoj i u Allegra Fitness & Wellness centru u Marohnićevoj ulici. Ovi saloni specijalizirani za depilaciju šećernom pastom postali su prepoznatljivi i po pristupačnim cijenama – iznos koji ćete morati izdvojiti za brazilsku depilaciju je 16 eura, dok je cijena tretmana cijelih nogu 30 eura. Odobravaju i popust ako ćete se u isto vrijeme odvažiti na depilaciju više zona, a čitavu njihovu ponudu možete pronaći na društvenim mrežama.

Depilacija šećernom pastom jedan je od najboljih tretmana koje možete priuštiti svojoj koži prije odlaska na ljetne praznike, ali i tijekom svih drugih godišnjih doba.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0