Danski dizajnerski brend u ponudu uvrstio lampu s potpisom hrvatskog studija Regular Company

Da su Danci majstori dizajna globalno je poznato, međutim imamo i mi svojeg “konja za trku”. Naime, stolna lampa koju je kreirao zagrebački multidisciplinarni studio Regular Company uvrštena je u ponudu danskog brenda namještaja Frama.

Lampa “T-Lamp” je originalno kreirana 2017. godine, no tek se od ovog mjeseca može pronaći u Framinoj ponudi, a iza njezinog dizajna stoje osnivači brenda: Ruđer Novak-Mikulić, Marinko Murgić i Tihomir Filipec.

Model je verzija arhetipa stolne lampe, s jednostavnim mehanizom koji omogućava da se nakosi te da se time svjetlost usmjerava u različite kuteve. Iako je dizajn skroz pojednostavljen do geometrijskih oblika, stolna lampa izgleda zaista monumentalno – ponekad je jednostavan dizajn upravo onaj najbolji.

Frama_T-lamp_Collection_2Frama_T-lamp_Collection_1Frama__T-Lamp_White_Ligting_5Frama__T-Lamp_White_Ligting_4Frama__T-Lamp_White_Ligting_3Frama__T-Lamp_White_Ligting_2Frama__T-Lamp_Steel_Ligting_4Frama__T-Lamp_Steel_Ligting_3Frama__T-Lamp_Steel_Ligting_2Frama__T-Lamp_Steel_Ligting_1Frama__T-Lamp_Brass_Ligting_5Frama__T-Lamp_Brass_Ligting_4Frama__T-Lamp_Brass_Ligting_3Frama__T-Lamp_Brass_Ligting_2Frama__T-Lamp_Brass_Ligting_1

“T-Lamp” je dostupan u tri različita finiša – brušeni čelik, brušeni mesing i mat bijelom, a savršeno se uklapa u ponudu rasvjete danskog brenda Frama koji donosi toplinu u svjetlost i u najtamnijim zimskim danima. Izrađena je od svevremenskih materijala koji će s vremenom dobiti patinu i samim time biti još i ljepše, što smo doprinosi činjenici da je riječ o funkcionalnom umjetničkom djelu.

Tihomir Filipec, Marinko Murgić, Ruđer Novak-Mikulić
Tihomir Filipec, Marinko Murgić i Ruđer Novak-Mikulić

Iako ovo nije prvi dizajn studija Regular Company koji je doživio veliki uspjeh – od osnivanja 2015. godine osvojili su brojne nagrade poput Red Dot Award, German Design Award, Interior Innovation Award, Design Intelligence Award i brojne druge, ali definitivno se nalazi među onima koji će doživjeti veliku popularnost jer se zbog dizajna i svjetlosti koja se može usmjeravati može uklopiti u brojne interijere i koristiti u različite svrhe.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0