Cupping lica je najnoviji trend za postizanje sjajne i zategnute kože

Posljednji trend koji je zavladao društvenim mrežama otkrivanje je novog načina korištnenja dobro poznate, kineske terapije – cuppinga. Ovoga puta, riječ je o cuppingu za lice, tretmanu koji može pomoći osigurati sjajnu, zdravu i procirkuliranu kožu. Iako prislanjanje vakuumskih čašica na lice možda na prvu možda ne zvuči zanimljivo – kada nešto obećava sjajnu kožu i smanjenje otečenosti lica, mi slušamo! Što je cupping za lice, kako može pomoći koži lica te kako ga izvesti, možete saznati u nastavku.

Pojam cupping koristi se za opis drevnog kineskog oblika alternativne terapije tijekom koje liječnik stavlja vakuumske čaše (najčešće izrađene od stakla) na kožu kako bi se umanjila upala i mišićna bol te pojačala cirkulacija.

Iako, zahvaljujući društvenim mrežama, mnogi tek sada otkrivaju ovu vrstu tretmana, riječ je o redovitoj praksi koju koriste brojni kozmetičari kako bi lice i kožu doveli u formu. Ako su prva pomisao kada čujete riječ cupping ljubičasti podljevi koji se vide na koži ne morate strahovati – cupping za lice ne ostavlja ožiljke ni masnice. Ova lagana masaža prirodna je alternativa estetskoj kirurgiji ili botoksu pa nije čudno da se u to kune i Kim Kardashian West.

Za cupping lica primjenjuju se silikonske čašice koje se premještaju po površini lica. Tretman rješava sitne bore te pojačava sjaj kože, stimulira kolagen te pomaže proizvodima da se lakše apsorbiraju. Ako želite konturirani izgled lica, čvršću kožu, sjajniju i zdraviju kožu, ovaj je tretman idealno rješenje, a osim toga cupping će pomoći i kod problema sa sinusima i glavoboljom.

Kako funkcionira tretman?

Silikonske čašice nježno povlače dijelove tkiva lica odvajajući kožu od kosti dok se pomiču duž čela, obraza i linije čeljusti. Efekt usisavanja kojeg stvaraju pomaže u stimuliranju kolagena i elastina, čini kožu punijom i zateže je te vrši limfnu drenažu koja će smanjiti otečenost. Fascija je sloj vezivnog tkiva, prvenstveno kolagena ispod kože, koji koži daje elastičnost i čvrstoću, a tijekom cuppinga, fascija se isteže i obnavlja tkivo kože.

Cupping kod kuće je jednostavan tretman

Prva stavka je pranje lica, koje mora biti savršeno čisto prije nanošenja ulja, koje će čašicama omogućiti nesmetano klizanje po licu. Apliciranje ulja na lice neizostavan je i ključan korak kako bi se tretman mogao nesmetano izvesti. Ovisno o tome koje čašice kupite, moguće je da će biti različite veličine. Manje čašice se koriste za detaljan rad oko nosa i okoloočnog područja, a veće se koriste na obrazima i čelu.

Najprije se usredotočite na sredinu lica, stavite čašicu na kožu i stisnite je tako da stvara efekt usisavanje kože. Čašicu zatim brzo povucite u potezu prema vanjskom rubu lica i prema gore. Zamislite kako biste htjeli face lifting napraviti i to neka vam bude smjernica za povlačenje čašica.

Što nakon tretmana?

Nježno usisavanje čašicama za cupping lica daje vašim mišićima lica dobar trening, tako da je normalno da se pojavi trenutno crvenilo na koži. Nakon tretmana kožu je potrebno umiriti i ohladiti te dobro nahraniti jer je ipak riječ o tretmanu detoksikacije. Cupping potiče detoks stanica kože, a pomoću gua she možete održavati zdrav protok limfe i nakon tretmana, kao brzu, svakodnevnu pomoć. Maska, serum i krema, koje je poželjno nanijeti nakon tretmana, posebno će se dobro upiti, a licu omogućiti predivan, zdravi, mladenački sjaj.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: @antoniaburell, @stilblut, @easylivin_co, @metaskinoffical

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0