Crveni ruž – kako odabrati najbolji za sebe?

Crveni ruž simbol je ultimativnog glamura i makeup look koji instantno podiže raspoloženje i daje dozu samopouzdanja. Obožavaju ga i profesionalni visažisti za ekstravagante večernje lookove, ali i oni koji nisu tako vješti s četkicama – s crvenim ružem na usnama, ostatak šminke može ostati minimalan ili ga ne mora uopće biti, pa će ovaj makeup look moći nositi i najveći amateri. No, problem se javlja prilikom odabira nijanse.

Neovisno o tome volite li jarko crvene ruževe, one tamnije ili, pak, narančastije, jedno je sigurno – postoji nijansa crvenog ruža koja izgleda kao da je stvorena samo za vaš ten i savršeno vam pristaje. Mat ili sjajan, taman ili istinski crven, crveni ruž vječni je klasik i proizvod za kojim ćete često posezati u svoju kozmetičku torbicu, zato je bitno pronaći nijansu koja će komplimentirati vašem tenu.

Generalno pravilo je da se crveni ruž treba prilagoditi podtonu vaše kože, dakle ako je on hladan, tražite hladniju nijansu crvene s plavim podtonom, a ako je topao, bolje će vam pristajati topla crvena, s primjesama narančaste. Dakle, ako ste svjetlije puti pristajat će vam jarko crveni ruž s dozom plavog tona, dok će one s maslinastim podtonom kože birati crveni ruž koji ima tonove narančaste. Ako imate tamniju put, pristajat će vam istinski crvena boja, kao i tamniji crveni ruževi.

Ako vam je i dalje teško razlučiti koji podton kože imate, možete se poslužiti i ovim trikom. Ako vam je prirodna nijansa usana boje maline, vrlo vjerojatno imate hladan podton kože, a ako vam prirodna boja usana više naginje smeđoj, onda imate topli podton kože. Isto vrijedi i za kožu ispod očiju – plave i ljubičaste nijanse imaju oni s hladnim podtonom, dok zelenkaste, žute i smeđe imaju oni s toplim podtonom. Odlična opcija za svijetliju put je Chanel Rouge Allure Intense u nijansi Pirate, dok će tamnijoj puti, odnosno toplijoj puti pristajati ruž Pat McGrath Matte Trance u nijansi Elson.

U svakom slučaju, ako niste sigurni što će vam bolje pristajati, uvijek možete tražiti i savjet profesionalca, a među univerzalne nijanse pripadaju MAC Ruby Woo, jedan od najprodavanijih crvenih ruževa na svijetu, Fenty Beauty Uncensored, Revlon Fire & Ice te Shiseido Visionary Gel Shizuka Red.

Neke nijanse postoje u beauty industriji već godinama – poput Dior Rouge 999 koji je kreiran 1947. godine, a i danas se nalazi među najprodavanijima, a možete birati između mat ili glossy finiša te tekućeg ili klasičnog ruža. Na stranu sve, najbitnije je da se vi osjećate dobro s odabranom nijansom crvenog ruža na usnama! U nastavku pronađite neke od najboljih crvenih ruževa na tržištu.

Chanel Rouge Allure Intense Pirate
Dior Rouge Dior 999
MAC Ruby Woo
L’Oréal Paris Colour Riche Original Satin Lipstick True Red
Fenty Beauty Uncensored
Shiseido Visionary Gel Lipstick in Shizuka Red
Maybelline New York Color Sensational Made for All Ruby for Me
Gucci Beauty Rouge à Lèvres Satin Goldie Red
Giorgio Armani Lip Maestro 400
Laura Mercier Velour Extreme Matte Lipstick Fire
Revlon Super Lustrous Lipstick Fire & Ice
Tom Ford Cherry Lush
Clé De Peau Beauté Radiant Liquid Rouge Shine 107
Pat McGrath Labs Mattetrance Lipstick Elson
Charlotte Tilbury Matte Revolution Luminous Modern-Matte Red Lipstick Red Carpet Red
Ysl Rouge Pur Couture Le Rouge

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0