Croker je hrvatski brend keramike koje izrađuje komade za poželjeti!

Uživanje u hrani na sasvim je drugoj razini kada je na stolu, uz delicije, i predivno keramičko posuđe, a Croker je hrvatski brend koji stvara prava umjetnička djela. Unikatni tanjuri, šalice i zdjele nastaju u radionici u Svetoj Nedjelji, a za njih su zaslužne ruke Igora Romića, koji je prije osnivanja brenda radio kao chef. Danas u njegovu keramiku svoja djela slažu renomirani hrvatski chefovi iz restorana kao što su Pelegrini, Ox, Pod Zidom, San Canzian i drugi.

Prije 18 godina Romić je impulzivno osnovao Croker – bez ikakvog znanja o lončarstvu, backgrounda u poduzetništvu ili prostora u kojem može stvarati uporabnu keramiku. Rizik se isplatio, a entuzijazam je gurao Romića na eksperimentiranje kako bi na kraju nastao dizajn kojeg danas kreira.

Iako samouk, vrlo brzo je savladao oblikovanje na kolu te danas s lakoćom stvara funkcionalne, kvalitetne i jedinstvene komade uporabne keramike. Time drvenoj tehnici daje suvremeni oblik te radi na očuvanju baštine, a njegovi se ručni radovi mogu uklopiti baš u svačiji interijer.

Moderan dizajn, ručni rad i neobični uzorci ono su što izdvaja ove komade uz pomoć kojih svoje goste možete zadiviti i tanjurima, a ne samo onime što se na tanjuru nalazi. S potpisom hrvatskog brenda Croker možete kupiti čitave setove posuđa, kao i šalice za čaj i čajnik. Uz to možete biti sigurni da ne samo da je riječ o kvalitetnim i dugovječnim komadima, već i o onima koje je kreirala osoba koja je i sama radila u profesionalnoj kuhinji te najbolje poznaje potrebe koje svatko ima prilikom kreiranja i serviranja pojedinih jela.

Čitavu ponudu brenda možete istražiti na njihovoj službenoj stranici Croker, a ovo je zaista divan način za održavanjem živim pomalo zaboravljenog zanata koji, uz malo mašte i vješte ruke, može izgledati nevjerojatno moderno i otmjeno.