Coca-Cola je izbacila najzdraviji napitak do sada. Iako zvuči pomalo kao oksimoron, radi se o novoj Coca-Coli Plus koja sadrži vlakna i ne sadrži šećer niti kalorije.

Napitak sadrži dextrin, odnosno prirodna vlakna koja se obično dobivaju hidrolizom namirnica poput krumpira, riže ili pšenice. Ova vlakna se inače koriste kao nadopuna prehrani. Coca-Cola tvrdi da novi Plus napitak pomaže u kontroli razine kolesterola u krvi ukoliko se pije jednom dnevno.

Uz Diet Coke, Coke Zero i Coke Life, Plus je još jedan napitak kojim se Coca-Cola pokušava približiti svojoj misiji da njihova pića budu zdravija i lakša.

coca-cola-plus-japon

Coca-Cola Plus kreće u prodaju ovog ožujka u Japanu, a ciljana skupina je populacija iznad 40 godina, koja i dalje želi uživati u okusu Cole bez razmišljanja o zdravlju. Napitak je slatkastog okusa, a oni koji su ga probali tvrde i da se nakon ispijanja Cole Plus ne osjeća glad.

Uz kampanje vezane za zdravi život te ovakve novitete u proizvodima, Coca-Cola se još jednom odlično prilagodila izazovima tržišta i željama kupca te potvrdila status jednog od najvrijednijih svjetskih brendova.