Clear Coffee: prva bezbojna kava na svijetu

Clear Coffee ili čista kava prva je kava bez boje na svijetu. Ovaj zanimljivi napitak stvorila su dva Slovaka od visoko kvalitetne Arabica kave i čiste vode. Ne sastoji konzervanse, umjetne okuse, stabilizatore, šećer ili ikakve zaslađivače.

Bočica koja sadrži CLR CFF izgleda baš poput bočice vode, a tvorci tvrde da su prilikom stvaranja napitka koristili metode koje još do sada nisu korištene, iako ne otkrivaju o kakvom procesu se radi.

Screen Shot 2017-04-15 at 10.57.51

David Nagy je osnovao CLR CFF zajedno sa svojim bratom Adamom dok su živjeli u Londonu. Promatrajući ubrzani tempo života u kojem su dnevno znali ispijati i nekoliko šalica kave, dobili su inspiraciju za ovaj neobični napitak.

“Mi smo teški kavopije i poput mnogih, borimo se s mrljama po zubima koje nužno dolaze od kave.”- David Nagy

1492185914-screen-shot-2017-04-14-at-120458-pm

Radi se o prvoj kavi na svijetu koja neće obojati vaše zube, te je stvorena za prave kavopije koji vole uživati u kavi kroz cijeli dan. Može se piti hladna, topla ili kao dodatak koktelima.

Jedna šalica ovog napitka, ili 2 dcl, sadrži 50 mg kofeina i ima svega 4 kalorije.

Pakiranje od dvije bočice stoji 5,99 funti, a ono od 5 bočica 14,99 funti. Za sada je moguće naručiti napitak samo u Velikoj Britaniji ili SAD-u, no vjerujemo da će vrlo brzo zavladati svijetom te doći i na naše tržište.