Casa Newton, najšarmantnije uređen boutique hotel u Toskani

Putovanje u Toskanu uvijek je idealna opcija za kraće putovanje koje nam je dovoljno blizu. Nekoliko sati vožnje autom dovodi vas do prekrasnih prostranstva te regije na polutoku koji oduševljavaju svaki pogledom. Upravo nam zato Toskana nikad ne silazi s liste želja za sljedeći odmor, a posebno nas veseli kad otkrijemo fantastične hotele koje ta regija nudi. Ovog puta vodimo vas u hotel Casa Newton, najšarmantije izdanje koje smo do sad vidjeli.

 

Casa Newton izgrađena je 1846. godine, a osmislio ju je Gervasio Newton, inače potomak slavnog Isaaca Newtona. Danas hotel privlači brojne turiste vintage interijerom, slikovitim bazenom i prekrasnom obiteljskom pričom i ljudima koji ga vode. Potomci nekadašnjeg vlasnika brinu se o gostima u ovom boutique hotelu koji ima 11 soba i apartmana. Svaki od njih nudi apsolutnu privatnost i mir i daleko od gužve i buke velikih gradova, tamo možete doživjeti neviđenu ljepotu u luksuznom ambijentu.

Ova prekrasna crvena vila nalazi se na brežuljku u Pienzi i pruža pogled na slavnu vinariju Fabbrica Pienza, koja je također u vlasništvu obitelji. Ovo impozantno mjesto udaljeno je svega nekoliko minuta od srednjovjekovnog grada Montepulciana, koji je prepoznat po jednom od globalno najcjenjenijih toskanskih vina.

Ukupno jedanaest soba i apartmana nose imena djece Gervasija Newtona i sve su uređene u vintage stilu koji odiše talijanskim dizajnom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Ne postoje dvije identične sobe, sve su osmišljene u drugačijem stilu, a ono što ih povezuje su antikviteti, poput namještaja tamnijeg drva koji su vlasnici nabavili na brojnim sajmovima antikviteta. Uz to, zidne tapete i zavjese, kao i poneki komad namještaja, osmislili su vlasnici i izradili ih po mjeri. Cjelokupnom šarmu pridaju i umjetnička djela koja krase svaku sobu.

Luksuznosti pridonose i visokokvalitetni kozmetički proizvodi koji se mogu pronaći u svakoj od soba. U sobama doduše nećete pronaći televizor jer se radi o mjestu koje njeguje uživanje u prirodi i laganijem tempu, a večeri možete provoditi uz prekrasan vintage stol u prizemlju i odabrati neke od društvenih igara.

U Casi Newton možete uživati u regionalnim i svježim jelima uz proizvode vrta hotela. Od jutra do večeri možete probati svježe pripremljena jela chefice Sare Scaramelle čiji jelovnik varira ovisno o sezoni u kojoj posjetite ovo mjesto. Ono po čemu se hotel ističe je vinarija čija vina potječu iz vlastitih vinograda. Sva organska vina možete isprobati u vinariji koja se nalazi u podnožju brda, a ono gdje svaku večer možete posebno uživati je bar hotela koji odiše maksimalističkim dizajnom u kojem poslužuju spritz kuće. Istinska talijanska idila.

S obzirom na to da se radi o zaštićenoj građevini, ništa ne nije mijenjalo kroz godine. Crvena boja fasade prekrasno se uklapa uz zeleni okoliš i brojne vinograde, a interijer koji odiše štihom sedamdesetih na najbolji način ocrtava ultimativni talijanski stil.

Tijekom vrućih ljetnih dana možete uživati uz bazen čija fantastična panorama gleda na vinovu lozu i masline. Nakon što se rashladite, dan možete provesti ispod ružičastih suncobrana i uživati u miru i privatnosti.

Na svakom ćete koraku kroz ovaj hotel, njegov eksterijer i interijer, pronaći posebnosti. Nesumnjivo je da se radi o najšarmantnijoj građevini Toskane iza koje stoji duga povijest jedne obitelji koja ustraje u održavanju tradicije. Ovo mjesto svakako dodajte na listu želja za jedno od sljedećih putovanja, a više informacija možete pronaći na službenoj stranici hotela.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Casa Newton 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0