By Malene Birger ima najljepšu kolekciju koju smo vidjeli ove sezone

Kopenhagen je postao prijestolnica mode, a u revije Tjedna mode koji se tamo održava uprte su oči javnosti. Upravo su kolekcije koje se tamo predstavljaju krajem kolovoza postale jedne od najzanimljvijih, a danski se grad preobrazio u europsku prijestolnicu mode. Scenu kroje skandinavske street style zvijezde, ali i modni brendovi poput By Malene Birger. Ženstven, moderan, s boho prizvukom, osnovan prije gotovo 20 godina, brend je predstavio jednu od najboljih kolekcija koje smo vidjeli ove sezone.

Kopenhaška modna marka poznata je po kreiranju kvalitetnih komada, u koje se isplati uložiti, a pri čijem stvaranju se pridaje i velika pažnja očuvanju okoliša i održivosti. Skandinavski minimalizam ukorijenjen je u DNA brenda te je povezan s upečatljivim detaljima koji modele marke By Malene Birger, za čiji je dizajn zaslužna Maja Dixdotter sa svojim timom, čine must have komadima koji se vrlo brzo razgrabe.

Jedan od takvih je i nova clutch torbica, predstavljena u sklopu kolekcije za proljeće 2022. dostupna u varijanti od glatke kože i ovčje vune. Iako je to bio komad koji je svima privukao pozornost, odjeća koja je predstavljena jednako je atraktivna, a posebno je zanimljiva igra s proporcijama i materijalima.

Boho, cosy komadi predstavljeni u krem, bež i narančastoj nevjerojatno su chic, a posebno je zanimljiva slojevitost i kombinacija različitih materijala – od rafije i lana pa sve do gotovo skulpturalne kože. Ova se kolekcija nastavlja na onu prethodnu, za jesen 2021. godine što se tiče siluete i tekstura, no pletivo nije toliko chunky te su u kolekciju uvršteni mekana koža i baršun.

Skandinavski cool pomiješan je s boho stilom i estetikom sedamdesetih, idealnim za proljetne dane, a pojedini komadi su već sad dostupni za prednarudžbe putem stranice danskog brenda. Isto tako, ovu ćete kolekciju moći pronaći i u ponudi zagrebačkog butika Garderoba.

Fotografije: Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0