@kinnstudio

Brendovi nakita za čije će vas komade svi pitati

Nije tajna da smo velike obožavateljice nakita i da se među našim favoritima nalaze i hrvatski brendovi te draguljarske kuće poput Messike, no vrlo često fantastične komade nakita pronađemo i na društvenim mrežama. Iako se čini da Instagram gubi utjecaj naspram TikToka, još uvijek ga brendovi koriste kao jedan od najjačih marketinških alata, i to gotovi svi, ne samo oni mali ili, pak, oni koji izrađuju nakit pristupačnijih cijena – kod ovih brendova pronaći ćete komade od zlata i dijamanata. Osim što se ističu vrhunskim materijalima, za oko su nam zapeli i zbog inovativnog dizajna pa smo ih odlučili okupiti u jedan članak. U nastavku otkrijte brendove nakita za čije će vas komade uvijek svi pitati.

Kinn

Za svoj nakit tvrde da je onaj koji se nikad ne skida jer je riječ isključivo o komadima izrađenima u potpunosti od 14-karatnog zlata, koji nisu punjeni niti pozlaćeni. Osim toga, Kinn nakit se izrađuje ručno, tehnikama koje su se prebacivale s generacije na generaciju, što im daje timeless izgled i kvalitetu, a uz to, komadi su jedinstveni jer nijedan uređaj ne može replicirati ručni rad. Njihov nakit zaista izgleda kao obiteljsko naslijeđe, ali ima i moderan touch, što se najbolje vidi u jednom od njihovih bestsellera prstenu Solis . Prioriteti su im dizajn, kvaliteta, ali i održivost te zato drže do strogih pravila prilikom razvoja i proizvodnje nakita. Njihov nakit je dovoljno delikatan da ga nosite svakodnevno, no dovoljno upečatljiv da ga svi primijete.

Sophie Bille Brahe

Dizajn Sophie Bille Brahe slovi za omiljen Skandinavkama, a kreatorica oduševljava klasicima poput tennis narukvica i ogrlica te eternity prstenja s dijamantima kojima daje nove, neuobičajene oblike. Tako njezino prstenje izgleda poput valova na prstima, ogrlice se ističu cvjetnim motivima, dok narukvice krase dijamanti različitih veličina. Kreiranje nakita čini se kao igra kad pogledate kolekcije ove danske dizajnerice, no uz to što je riječ o izrazito kreativnom nakitu, komadi su izrađeni ručno, od 28-karatnog zlata, bisera i dijamanata vrhunske kvalitete.

Maria Sørensen

Osnivanjem brenda 2015. godine, Maria Sørensen započela je svoju viziju obogaćivanja života ponudom utjelovljenih priča kroz skulpturirane komade nakita. Marijina obitelj ima povijest zlatarstva kroz tri generacije, počevši od Marijina djeda, koji je otvorio svoju prvu draguljarnicu 1975. Danas obitelj vodi malu, sveobuhvatnu i strastvenu obiteljsku radionicu s vlastitom ljevaonicom zlata – upravo zato im možete poslati i stari zlatni nakit koji ne koristite, a koji će tako dobiti novi život. Uz zlato, koriste i dijamante i bisere, a u svojim kreacijama Maria neprestano eksperimentira kako bi pronašla savršenu ravnotežu između umjetničke finoće i svevremenoskog stila. Nadahnuta velikim umjetnicima i misliocima, svaka je kolekcija izgrađena oko svemira koji Maria smatra posebno fascinantnim, što znači da svaki komad priča jedinstvenu priču. Prstenje s dijamantom, koje se ističe posebno teksturom i formom, slovi za bestseller brenda.

Kimaï

Brend nakita Kimaï ističe se korištenjem dijamanata koji su nastali u laboratorijima. Sve je nastalo iz frustracije vlasnica brenda čije su se obitelji bavile trgovinom dijamanata oko nedostatka transparentnosti u industriji finog nakita. Dijamant često promijeni i 20 rukunakon što je iskopan, zbog čega je gotovo nemoguće znati odakle je došao i pod kojim je uvjetima izvađen iz zemlje. Zato su osnovale svoj brend, kao način usmjeravanja svojeg naslijeđa u moderan brend nakita koji pruža pravu sljedivost. Korištenjem recikliranog zlata i dijamanata uzgojenih u laboratoriju, koji su fizički i kemijski identični prirodnim, mogu ukloniti posrednike i kontrolirati čitav proces izrade nakita, od dizajna do isporuke. Njihov je nakit delikatan, ali napravljen da traje – od 18-karatnog zlata koje je dovoljno čvrsto da izdrži svakodnevni život, a dizajn ima poseban štih iako inspiraciju pronalaze i u tradicionalnom. Nakit se izrađuje po narudžbi, samo za vas, u svjetskoj prijestolnici dijamanata Antwerpenu, u suradnji s provjerenim zlatarima. Vlasnice prate svaki korak na putu nakita od dijamantnog laboratorija i reciklaže zlata do svakog neovisnog proizvođača s kojim surađuju, a visoka kvaliteta, mali utjecaj na prirodu i potpuna sljedivost čini se tako jednostavnom kad slušate njihovu priču.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0